Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Dříve vyhlášenou zmrzlinárnu zavřela inspekce. Našla trus hlodavců i plesnivé potraviny

Zmrzlinárna v Stráži pod Ralskem patřila ještě před několika lety k vyhlášeným podnikům nabízejícím zmrzlinu. Její provozovatelka se ale v roce 2018 po rozvodu s manželem rozhodla provozovnu přestěhovat do Mimoně. Zmrzlinárna ve Stráži přes to pokračovala, jenže nyní ji potravinářská inspekce uzavřela.

Ve zmrzlinárně byl podle inspekce velký nepořádek. Ti našli trus hlodavců i hmyzí škůdce. Provoz také neměl přístup k teplé vodě. „Naši inspektoři uvnitř provozovny zjistili zanedbaný úklid, výskyt myšího trusu či absenci tekoucí teplé vody. Vzhledem k tomu, že v provozovně nebyly zajištěny odpovídající hygienické podmínky pro výrobu a uvádění potravin na trh, jsme kontrolované osobě uložili úplný zákaz užívání prostor,“ uvedla inspekce na facebookovém profilu Potraviny na pranýři.

Problémů ale bylo více. Kontrola našla plesnivé potraviny a v provozovně byl velký nepořádek. Hygienikům vadil i výskyt domácích zvířat nebo nevhodně skladované potraviny. „Naši inspektoři zde zjistili zanedbaný úklid, znečištěné podlahy či stopy po působení hlodavců v podobě myšího trusu.“ Proto se hygiena rozhodla provozovnu po kontrole 10. července uzavřít.

Zmrzlinárnu ve Stráži provozuje Heinrich Schwarzkopf. Ten se závěry kontroly nesouhlasí. „Žádám novou kontrolu, ale bez pána od posledně,“ uvedl na facebooku. Podle něj kontrola proběhla nestandardně. „Pro mne je to záměrné poškozování obchodu a diplomaticky vyjádřeno neodpovídá pravdě,“ dodal.

Zmrzlinárnu ve Stráži před lety vybudovala Ivana Jablonovská, která ji proslavila i velmi netradičními příchutěmi zmrzlin. V roce 2018 ale z rodinných důvodů odešla a novou zmrzlinárnu provozuje v Mimoni.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SZPI

Štítky zmrzlina, zmrzlinárna, stráž pod ralskem, inspekce, kontrola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Strapina

Původní majitelka to prodala a nový na kakal z vejšky!To se často stává.

Pondělí, 7. srpna 2023, 15:32Odpovědět

Dříve vyhlášenou zmrzlinárnu zavřela inspekce. Našla trus hlodavců i plesnivé potraviny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.