Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Lidé narození v srpnu mohou jít dnes do zoologické zahrady zadarmo

Zoologická zahrada v Liberci si v úterý 8. srpna připomíná výročí svého založení v roce 1904. U příležitosti výročí má připravený dárek v podobě volného vstupu pro návštěvníky, kteří mají stejný měsíc narození jako zahrada.

Ke svým letošním narozeninám se liberecká zoo rozhodla nadělit dárek i svým příznivcům a návštěvníkům. Každý, kdo se na pokladně zoo v úterý 8. srpna prokáže stejným měsícem narození jako Zoo Liberec, bude mít v tento den vstup do zahrady zcela zdarma,“ uvedla mluvčí liberecké zoo Barbara Tesařová.

Tento den přesně před 119 lety schválila rada města Reichenberg žádost tehdejšího ornitologického spolku o získání pozemků v Lidových sadech za účelem založení zoologické zahrady. Veřejnosti pak byla zahrada otevřena v září téhož roku. Lidé nejdříve obdivovali výběhy se srnami a ptactvo, postupně se zahrada rozšiřovala. Již před první světovou válkou se v zahradě chovali kromě drobného zvířectva z celého světa také draví ptáci, hadi, ještěři, ryby, dikobraz, opice nebo divoký buvol. V roce 1908 bylo v areálu zoo zbudováno také první větší zimoviště a o rok později dokonce i pavilon opic, klece pro šelmy, čtyři akvária a tři terária.

V roce 1913 zoo chovala na 110 kusů domácího a cizokrajného ptactva a více než 130 kusů zvířat z celého světa, branami zoo prošlo 70 000 osob.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zoo Liberec

Štítky vstup, výročí, Zoologická zahrada Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé narození v srpnu mohou jít dnes do zoologické zahrady zadarmo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.