Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Rozvoj jablonecké přehrady. Toalety po celý rok, město prověřuje stavbu po vyhořelých Slunečních lázních

Okolí jablonecké přehrady prochází a v příštích letech bude procházet proměnou. Už nyní je nový stánek U Prutu, v další etapě vzniknou toalety, občerstvení v zátoce u bazénu a další objekty. Všechny navíc mají být v jednotném architektonickém stylu. Radnice také prověřuje, jak nahradit objekt bývalých Slunečních lázní, které loni shořely.

Radnice chce okolí přehrady vizuálně propojit, očistit a navázat na krajinu bez větších zásahů. „Základním spojovacím článkem jsou objekty zázemí, které jsou opakovatelné, s čitelnou konstrukcí, provozem a uzavíratelnou ochrannou obálkou, jasně vymezující den/noc, otevřeno/zavřeno nebo léto/zima. Polaritu zdůrazňuje kontrastní barevnost vnitřku/vnějšku,“ říká architekt Marek Přikryl z ateliéru PROKŠ PŘIKRYL ARCHITEKTI, který soutěž na řešení objektů vyhrál.

Celý projekt je rozdělený do několika etap. První z nich je stánek U Prutu, který už je hotový. „V další etapě je připraven projekt sezónního objektu toalet a občerstvení v zátoce u bazénu a celoroční toalety u objektu Základny,“ uvedl jablonecký náměstek pro rozvoj města a digitalizaci Jakub Chuchlík (Piráti).

Hotovo by mělo být ještě před příští letní sezonou. „Na objekty druhé etapy máme stavební povolení a nyní probíhá poslední připomínkování zpracované zadávací dokumentace,“ dodal náměstek.

Součástí nového zázemí jsou také toalety, které budou otevřené po celý rok. To dosud u jablonecké přehrady nebudou, toalety tak budou fungovat každý den od 9 do 22 hodin. „Toalety jsou připravené pro celoroční provoz a my jsme nechtěli, aby jejich otevírací hodiny závisely na činnosti občerstvení a naopak. Proto jsme se dohodli s provozovateli jednotlivých stánků s občerstvením, že se na provozu toalet finančně podílí, jelikož jsou k dispozici nejen návštěvníkům přehrady, ale také jejich zákazníkům. A jsou zdarma,“ vysvětlil náměstek pro správu majetku Petr Roubíček (ODS).

Časem by se mělo stavět i v areálu bývalých Slunečních lázní, které loni shořely. O jejich nahrazení se přitom mluvilo od devadesátých let a vzniklo několik projektů. „Aktuálně probíhá variantní prostorové prověření nové stavby v lokalitě Slunečních lázní. Zadání této koncepční fáze se poučilo z veřejné diskuze nad dřívějšími návrhy a zahrnuje kromě hygienického a gastronomického zázemí také prostory pro vodní záchrannou službu,“ uzavřel Chuchlík.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jablonec

Štítky přehrada, jablonec, rozvoj, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozvoj jablonecké přehrady. Toalety po celý rok, město prověřuje stavbu po vyhořelých Slunečních lázních  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.