Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

O věci zabavené zlodějům je zájem, stát je draží v elektronických aukcích

Šroubovák, kleště nebo štípací kleště, které používali zloději při krádežích v obchodech nebo při krádežích aut, mají nové majitele. I takové předměty si mohou lidé koupit za pár korun v elektronických aukcích, které pravidelně pořádá Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM).

Při jedné z posledních aukcí v minulém týdnu například liberecká pobočka úřadu prodávala již zmíněné štípací kleště, které převzala od magistrátu. Zabaveny byly podezřelému ze spáchání přestupku proti majetku. Několikrát totiž v prodejně Sportisimo odcizil sportovní oblečení tak, že ze zboží odstřihl ochranný prvek a věci se pokusil z prodejny odnést bez zaplacení.

Za spáchané přestupky mu byl mimo jiné uložen trest zabrání věci, kovových štípacích kleští. Ty se podařilo prodat v elektronické aukci ve druhém kole jedinému přihlášenému účastníkovi. Nejnižší podání bylo stanoveno ve výši 40 korun, přihlášený účastník jedním příhozem zvýšil kupní cenu na 55 korun a stal se tak jejich novým majitelem,“ informoval o výsledku aukce liberecký úřad.

Zhruba před měsícem liberecká pobočka ÚZSVM vydražila pro změnu nářadí používané ke krádežím aut. Věci používané ke krádežím propadly státu na základě soudního rozsudku. Odsouzený si se společníky vybírali auta nejčastěji v Liberci a v České Lípě, zaměřovali se hlavně na Škodovky a Volkswageny. Po krádeži odstavili vozidla na jiné místo, peníze z následných prodejů si dělili. K vloupání do aut používali nářadí, které bylo v rámci uložení trestu odnětí svobody ve výši tří let obžalovanému zabaveno.

Plochý šroubovák a kleště se rovněž povedlo prodat v elektronické aukci. „Mírně opotřebovaný plochý šroubovák byl prodán jedinému zájemci v prvním kole elektronické aukce za nejnižší podání ve výši 40 korun. Malé kovové kleštičky, také mírně opotřebované, byly také zpeněženy v prvním kole elektronické aukce zájemci, který ze dvou přihlášených potvrdil v aukci částku 110 korun. Peníze z prodeje se staly příjmem státního rozpočtu,“ uvedl k uskutečněné dražbě úřad.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

Štítky krádeže, zabavené věci, dražba, stát, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O věci zabavené zlodějům je zájem, stát je draží v elektronických aukcích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.