Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Víkendovou krásu Krkonoš nabídne dvacetikilometrová Harrachova cesta

Vydejte se o víkendu na turistickou stezku plnou krkonošských krás. Nejstarší turistická stezka, Harrachova cesta, nabízí necelých dvacet kilometrů a zabere vám zhruba šest hodin.

Harrachova cesta je nejstarší turistickou stezkou v Krkonoších. Vznikla mezi lety 1876-1879 na popud hraběte Jana Nepomuka Harracha. Trasa vede kolem řeky Labe a klikatí se v celkové délce necelých dvacet kilometrů. Spojuje Harrachov v západní části se Špindlerovým Mlýnem ve střední části hor.

„Jedná se o trasu pro jednodenní výlet, kterou zvládne běžně fyzicky zdatný turista. Vzhledem k délce ale není úplně vhodná pro rodiny s malými dětmi,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Trasa začíná ve Špindlerově Mlýně u Bílého mostu. Po modré turistické značce dojdete k Dívčím lávkám a dále k Dvorskému potoku. Cesta mírně stoupá po pravém břehu Labe, do kterého přitéká Medvědí potok.

Dalším přítokem Labe je Pudlava. V zimě je tato cesta však nepřístupná. V létě ale můžete pokračovat dál až k Labským jámám a dále k Labské rokli. Obdivovat lze mimo jiné i Harrachovu a Pančavskou jámu s jejím úžasným vodopádem. 

Labskou roklí se pak dostanete až k Labské boudě. Zpět do Špindlerova Mlýna se můžete vrátit po červené turistické stezce přes Vrbatovu boudu a pak po žluté nebo červené turistické stezce k lanovce na Medvědíně. Odtud se můžete nechat svézt nebo jít pěšky až do Špindlerova Mlýna. Zpáteční trasu si můžete naplánovat také po zelené trase přes Martinovu boudu.


 

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký kraj, Harrachov, Harrachova cesta, výlet, turistika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkendovou krásu Krkonoš nabídne dvacetikilometrová Harrachova cesta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.