Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Rekonstrukce školy v Liberci bude o pětinu dražší. Cena se vyšplhala nad 100 milionu korun

Částečná rekonstrukce základní školy Jabloňová v Liberci, která by měla skončit na konci letošního roku, bude o pětinu dražší, než za kolik ji město původně vysoutěžilo. Posledním dodatkem smlouvy se cena dostala ke 103,5 milionu korun. Původně radnice přidělila tuto zakázku stavební firmě CL-Evans za 86,246 milionu. Za nárůstem ceny jsou zejména práce, s nimiž město původně nepočítalo. Vyplývá to ze zveřejněných smluv a vyjádření náměstkyně primátora Šárky Prachařové (ANO).

Oprava školy v sídlištní zástavbě ve Starých Pavlovicích, jež má kapacitu 540 školáků, začala loni na podzim. Jejím hlavním cílem je zvýšení počtu učeben. V sedmi vzájemně propojených pavilonech jich dosud je 32, kdy i čtyři odborné byly využívané jako kmenové. Rekonstrukcí škola získá nové prostory pro odborné učebny přírodních věd, IT a dvě učebny cizích jazyků. Budou v nově vybudované nástavbě nad jedním z pavilonů školy. Přibude také spojovací krček s výtahem, kabinety, sklady pro odborné učebny a bezbariérovým WC.

Už dříve radní města dvěma dodatky smlouvy odsouhlasili navýšení rozsahu prací zhruba o deset milionů korun, z čehož skoro osm milionů korun je na posílení a vybudování slaboproudých rozvodů, s čímž se v původním projektu nepočítalo. Tento týden se radní rozhodli uvolnit dalších téměř sedm milionů na výměnu dveří, zárubní a podlahových krytin. „My jsme se jako vedení města rozhodli, že to ještě vylepšíme o nové dveře a některé krytiny, které už jsou opravdu v zoufalém stavu," řekla Prachařová.

Ani s tím se původně pro tento projekt nepočítalo, podle náměstkyně ale rozšíření prací v této zakázce je lepší řešení, než kdyby vypsali další. „My jsme původně mysleli, že to budeme dělat zvlášť, ale vzhledem k tomu, že ta firma jednak zná to prostředí a jednak oni sami přišli s tím, co by kde se mělo ještě změnit, protože viděli, jak ty podlahy vypadají, .... tak jsme se rozhodli jít touto cestou," dodala.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto město Liberec

Štítky Liberec, ZŠ Jabloňová, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce školy v Liberci bude o pětinu dražší. Cena se vyšplhala nad 100 milionu korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.