Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jizerské hory nabízí třicet kilometrů poklidné cyklistické trasy. Začíná už v Bedřichově

Jizerské hory nabízí poklidnou jízdu převážně po asfaltových či panelových cestách. Ta je dlouhá přibližně třicet kilometrů a začíná už v blízkém Bedřichově. Převýšení čítá 675 metrů a odhadovaný čas činí necelé tři hodiny.

Trasa začíná v blízkém Bedřichově na rozhledně Královka, která kromě vyhlídky do okolí nabízí také možnost občerstvení v nově zrekonstruované restauraci.

„V posledních několika letech se v Jizerských horách objevilo několik míst, kde si pěší i cyklovýletníci vychutnají kromě krásy hor také skvělou kuchyni,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Cesta pokračuje po hrabětických loukách, odkud lze zhlédnout Tanvaldský špičák a za ním kousek Krkonoš. Po pravé ruce je odtud vidět i Jablonec nad Nisou. Po asfaltové cestě míří trasa až do Josefova Dolu, kde je možnost dalšího občerstvení.

Následuje stoupání na Mariánskohorské boudy. Pokud se zajímáte o historii, můžete si udělat dvoukilometrovou zajížďku k Protržené přehradě. Ostatní stoupají až k rašeliništi Na Čihadle, jehož návštěva za dvousetmetrovou zajížďku od křižovatky stojí.

Trasa dále pokračuje ve směru na Rozmezí a Kristiánov. Z této bývalé sklářské osady zbyl sklářský hřbitov a bývalá Liščí bouda, kde je dnes letní občerstvení a expozice věnovaná historii místního sklářství.

Jízda dále pokračuje k Blatnému rybníku, odkud po asfaltu dojedete zpět do Bedřichova. Kdo chce, může si dojet ještě na Novou Louku. Na ní se nachází restaurace Šámalova chata. Otevřen bývá také bufet. I odtud je to do Bedřichova velmi blízko, navíc po nové asfaltové silnici.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký kraj, Bedřichov, výlety, cyklistika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jizerské hory nabízí třicet kilometrů poklidné cyklistické trasy. Začíná už v Bedřichově  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.