Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Frýdlant pokračuje v úpravách sídlišť. Přibyla další místa k parkování

Ve Frýdlantu na Liberecku pokračují v úpravách sídlišť, přibyla také další místa k parkování. Už třetí rok pracuje město na obnově lokality mezi ulicemi Lužická, Fügnerova a Husova a práce tam budou pokračovat i v příštím roce, přibýt by měla i další parkovací místa, řekla mluvčí radnice Martina Petrášková. Obnovu cest, chodníků, ale také třeba vchodů bytových domů a rozšíření parkovacích ploch financuje město ze svého, bez dotací. Do obnovy sídlišť už dalo přes 30 milionů korun.

Součástí letošní etapy revitalizace sídliště byla i obnova parkoviště v Příčné ulici a části chodníků vedoucích napříč sídlištěm, v posledních týdnech se pracovalo na úpravách prostoru kolem ředitelství Tepla Frýdlant ve Fügnerově ulici. Vznikla tam i nová stání pro vozidla. „Opravilo se tam 11 stávajících parkovacích míst a přibylo i 15 nových. Za nová parkovací stání, obnovu části komunikace a chodníků, a rekonstrukci vchodů do bytových domů zaplatilo město 1,8 milionu korun bez DPH," sdělil místostarosta Jiří Stodůlka (ODS).

Na obnově sídlišť se ve Frýdlantu pracuje od roku 2015. „Rekonstruujeme inženýrské sítě, dešťovou kanalizaci, vodovod, zeleň, zlepšujeme kvalitu komunikací, doplňujeme dětské prvky. Začali jsme nejstarším sídlištěm u nemocnice, to jsme revitalizovali za pomoci dotace," dodal Stodůlka.

Podmínky dotace jsou ale podle něj náročné a příprava projektu drahá, v dalších letech tak radnice pokračovala s obnovou sídlišť z vlastních prostředků. Obnovou už prošla oblast Bezručovy ulice, což je druhé nejstarší sídliště ve městě, a také plochy v Družstevní ulici.

K revitalizaci území využívá město územní studie, které si samo ve spolupráci s architekty zpracovalo, a kam jsou zapracovány také požadavky místních obyvatel. Největším problémem je nedostatek míst k parkování.

Nezapomínáme ani na nejnovější sídliště, která jsou z pohledu parkování paradoxně nejhorší. Na těch starých sídlištích je ještě místo, kde lze zbudovat parkoviště, kdežto na nových sídlištích je to od plotu k plotu. Panelák, komunikace a osm parkovacích míst u paneláku, který má pět pater a čtyři nebo pět vchodů. Tam není kde parkoviště zrealizovat," doplnil místostarosta.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto město Frýdlant

Štítky Frýdlant, sídliště, parkování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frýdlant pokračuje v úpravách sídlišť. Přibyla další místa k parkování  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.