Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: Šampionát hasičů ve vyprošťování i Veselení na Mlejně

Na víkend se chystá řada akcí, ať už kulturních nebo sportovních, ale do Liberce se také sjedou hasiči z celého Česka, aby zápolili ve vyprošťování.

Dobrovolní hasiči budou v sobotu při republikovém šampionátu v Liberci soutěžit ve vyprošťování lidí z havarovaných aut. Při skutečných zásazích sice žádný časový limit nemají, při soutěži to ale budou muset zvládnout za 20 minut. Jedna skupina rozhodčích bude hodnotit poskytovanou předlékařskou první pomoc, druhá taktiku při vyprošťování a třetí techniku práce s nástroji. Akce se koná v sobotu od 9 hodin na parkovišti Home Credit areny.

První sobotu v září míří tisíce návštěvníků na Sklářskou slavnost na Kristiánově. I tentokrát nabídne 2. září možnost uvidět na jednom místě a pod širým nebem velkou část sklářských a bižuterních technik a k tomu pestrý doprovodný program pro děti i dospělé.

V sobotu v Liberci zakončí galavečerem Crystal Valley Week. Ten proběhne v tramvajovém depu dopravního podniku a módní přehlídku tu představí návrhářka Liběna Rochová. Liběna Rochová představí část vítězné kolekce Inside 2023, a to jak prostřednictvím skutečných modelů, tak zejména fotografií, jejichž autorem je světově uznávaný fotograf Koto Bolofo.

O víkendu také ožije mlýn v Bohumilči. Koná se zde Veselení na Mlejně s dětským dnem, hudbou i přednáškou samuraje Kinji Nakagavy.

Sportovní akcí víkendu bude fotbalové utkání mezi Slovanem a Spartou. Do Liberce míří stovky fanoušků Pražanů, kteří se chystají na společný pochod od radnice ve 13:20. Samotné utkání se hraje od 15 hodin a vstupenky rychle mizí. Od 13 hodin je pak U Nisy připravena fanzóna.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS LK

Štítky víkend podle drbny, víkend, tipy, slovan, veselení na mlejně, hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÍKEND PODLE DRBNY: Šampionát hasičů ve vyprošťování i Veselení na Mlejně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.