Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Začal Týden nízkoprahových klubů. Navštivte Maják nebo Vesmír

Již po sedmnácté se koná Týden nízkoprahových klubů, kdy se tato centra pro děti a mládež otevřou veřejnost. Navštívit můžete také nízkoprahové kluby na Liberecku a seznámit se s jejich činností.

V rámci Týdne nízkoprahových klubů mohou rodiče, zástupci samospráv, pedagogičtí pracovníci i potenciální klienti na desítkách různých míst republiky nahlédnout do provozu nízkoprahových zařízení a seznámit se s jejich nabídkou, chodem a celkovým přínosem v místě, kde fungují.

Podtitul letošního Týdne nízkoprahových klubů zní „Streetwork dnes: spojka mezi světy a obory“. „Chceme tím na řadě programů a příkladů ukázat, že streetwork již dnes není pouze o přímé kontaktní práci v ulicích a klubech – i když ta je stále jeho základním stavebním kamenem. Mnozí streetworkeři a streetworkerky jsou komplexními odborníky, kteří působí v řadě víceoborových skupin, mnohé sami vedou a jsou tak často odbornými spojkami mezi řadou oborů – od sociální práce, řešení problémů ve školách, v oblasti bydlení, duševního zdraví, závislostí, či adaptace válečných uprchlíků,“ přibližuje šíři práce dnešních streetworkerů ředitelka České asociace streetwork Martina Zikmundová.

V úterý 19. září, od 15 do 18 hodin, se veřejnosti otevře Klub Vesmír v Chrastavské ulici v Liberci, který provozuje organizace Člověk v tísni. Děti, které klub navštěvují, připravily program pro rodiče, příbuzné i své kamarády.

Den otevřených dveří pořádá v úterý 19. září od 14 do 17 hodin NZDM Zapes, Maják plus v Konopné ulici v Liberci. Prohlédnout si můžete prostory komunitního centra a seznámit se s tím, co vše tady dělají.

Od 15.30 hodin můžete navštívit i přednášku nazvanou Pozor, nebezpečí! Potkáte se s odborníky, kteří se věnují problematikám současné mladé generace. Krátce podiskutujete o soudobých rizicích virtuálního světa, nových psychoaktivních látkách, násilí či fenoménu sebepoškozování, o nichž budou hovořit zástupci libereckých institucí a podpůrných služeb.

Ve čtvrtek 21. září od 14 do 18 hodin bude otevřeno NZDM KINO v Novém Městě pod Smrkem, ve Švermově ulici. I zde se mohou zájemci přijít podívat, jak centrum funguje, jaké služby nabízí a jak vypadá.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky nízkoprahová centra, Týden nízkoprahových center, Liberecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začal Týden nízkoprahových klubů. Navštivte Maják nebo Vesmír  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.