Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Libercem projede cyklojízda. Stav infrastruktury ve městě je stále nevyhovující, říkají pořadatelé

Cyklisté ve čtvrtek odpoledne cyklojízdou po Liberci upozorní na nevyhovující stav infrastruktury pro jízdu na kole. Sraz je v 17 hodin v ulici 5. května u Plazy. Akce se koná v rámci Evropského týdne mobility.

„Je třeba se reálně posunout do 21. století i v Liberci, přestože nám někteří politici, v době elektrokol a stále kvalitnějšího outdoorového oblečení, stále rádi tvrdí, že v Liberci je všude do kopce, prší nebo je infrastruktura pro bezmotorovou dopravu "moc drahá",“ řekl k cyklojízdě jeden z pořadatelů Jiří Rutkovský.

Cyklojízda chce podle něj poukázat na stále nevyhovující stav infrastruktury pro mikromobilitu ve městě. „Je společenskou událostí, propagující kolo i koloběžky jako rovnoprávný prostředek pro dojíždění do práce, do krámu, do školy, na úřad nebo za zábavou. Cílí na všechny spoluobčany, od předškoláků po důchodce, kteří i jen občas sednou na kolo a zvládnou volným tempem ujet pár kilometrů a nepovažují bicykl za pouhé sportovní náčiní,“ dodal.

Sraz cyklistů je ve čtvrtek v 17 hodin před OC Plaza v ulici 5. května. Ti se pak vydají na šestikilometrovou projížďku po širším centru Liberce. Konec trasy je naplánován u pivního baru Azyl v Široké ulici, kde se budou moci účastníci občerstvit.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Cyklisté Liberecka

Štítky cyklojízda, cyklisté liberecka, kolo, infrastruktura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libercem projede cyklojízda. Stav infrastruktury ve městě je stále nevyhovující, říkají pořadatelé  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.