Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Trendem letošních Vánoc jsou podle společnosti Glassor béžové tóny

Trendem letošních Vánoc jsou podle designérky liberecké společnosti Glassor Marianny Malíkové ozdoby v béžových tónech s jemným zdobením, které reagují na současné trendy v bytovém designu a navozují pocit pohody a klidu.

Letošní vánoční kolekce značky Decor by Glassor se snaží vnést harmonii do uspěchané doby. Zářivé barvy proto ustoupily neutrálním tónům se zdobením v podobě přírodních motivů, řekla Malíková.

Je pro mě důležité, aby kolekce splnila své poslání a přinesla do domovů klidnou atmosféru. Navrhla jsem proto barvy speciálně pro tuto kolekci a nechala jsem si je namíchat. Povedlo se vytvořit i efekt hlubokého matu, připomínajícího samet," doplnila designérka. Ze všech odstínů dominuje podle Malíkové béžové kolekci platinová barva, která stojí na pomezí nejkrásnějších vánočních barev – stříbrné a zlaté. Stala se symbolem nevyhraněnosti, nepřiklání se ani k jedné straně, ale stojí uprostřed v bezpečném prostoru. Béžové ozdoby se podle ní navíc dobře kombinují s dalšími barvami.

Na své si ale přijdou i milovníci tradic a tradiční vánoční barevnosti, která kombinuje červenou, zelenou, bílou a zlatou. Pod názvem České Vánoce představuje Glassor dvě kolekce, které pracují s typickými vánočními barvami - Very Merry, která kromě typických barev využívá i tradiční vzory babiček, a modernější kolekce Jmelí & Cesmína, jejíž dekory jsou inspirovány přírodními větvičkami cesmíny, jmelí a jehličnanů.

Glassor nabízí nejen tradiční vánoční koule, ale také výběr méně obvyklých ozdob. Na stromeček si tak mohou lidé pověsit třeba ozdobu ve tvaru talíře s tradičním bramborovým salátem a řízkem, vánočku nebo půllitr s pěnovou čepicí. Mezi figurkami se objevují také náboženské postavy, vedle andělů, tří králů nebo Ježíška na seně, je v sortimentu liberecké rodinné firmy Glassor také třeba Pražské Jezulátko. Všechny ozdoby jsou vyráběné a malované ručně.

Na Vánoce chystá firma podle Malíkové ještě další novinky, které odkazují k českým tradicím. Velkou událostí bude představení licencované kolekce Ladovy Vánoce, která spojí tradičně vyráběné české ozdoby s legendárními zasněženými obrázky Josefa Lady. Na projektu Glassor spolupracuje s rodinou Ladových a připravuje v rámci prezentace kolekce i společné besedy. Premiéru budou mít v předvánočním období také nové ozdoby ve tvaru tradičního vánočního cukroví ,jako jsou vosí hnízda, vanilkové rohlíčky nebo linecké cukroví.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ČTK/Radek Petrášek

Štítky ČR, sklo, trendy, Vánoce, firmy, Glassor, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trendem letošních Vánoc jsou podle společnosti Glassor béžové tóny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.