Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Babí léto už zbarvuje Krkonoše, v horách si teď užijete relax bez davů

Letní přetlak je v Krkonoších minulostí. Na horách začíná babí léto, které zbarvuje lesy, louky i arkto-alpínskou tundru a nabízí relax v přírodě bez velkých davu lidí.

Jak ukazují dlouhodobé statistiky, je podzim v Krkonoších dobou, kdy návštěvnost po letních prázdninách logicky klesá. Pokud si ale chcete krkonošskou přírodu vychutnat opravdu v klidu, doporučují správci navštívit naše hory nejlépe ve všední den, ideálně pár dní zůstat, a vynechat dny sváteční, například blížící se prodloužený víkend se Dnem české státnosti (sv. Václav 28. září).

Nejnavštěvovanějším místem Krkonoš zůstává nadále vrchol nejvyšší hory Česka – Sněžka. V roce 2022 se tu denně v průměru objevilo 1 445 lidí. Jsou ale lokality, kde se s masou lidí nesetkáte. Třeba v západních Krkonoších u rozhledny Štěpánka či na Pasecku či Vysocku si podzimní atmosféru užijete s jistotou poklidu a bez zástupů dalších návštěvníků.

"Na vaši návštěvu se těší i naše Krkonošská muzea s expozicemi ve Vrchlabí, Jilemnici, Pasekách nad Jizerou či Harrachově, harrachovské Muzeum skla, Hornické muzeum či Ski muzeum, Muzeum lyžování v Dolní Branné, výroba skleněných ozdob Rautis v Poniklé a spousta dalších krásných míst v Krkonoších," pozval všechny v tiskové zprávě mluvčí Správy KRNAP Radek Drahný. Nově se můžete těšit na Návštěvnické centrum Krkonošského národního parku – Muzeum Krkonoš, které se veřejnosti otevře 19. října v budově bývalého vrchlabského augustiniánského kláštera.

Pokud jde o krkonošská horská střediska, vcelku bez překvapení můžete s nejvyšší návštěvností počítat ve Špindlerově Mlýně, Peci pod Sněžkou, Harrachově či Janských Lázních. Naopak klid a pohodu můžete očekávat na Benecku, Pomezních Boudách či v Rokytnici nad Jizerou.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Robin Böhnisch

Štítky KRNAP, Sněžka, babí léto, podzim, turisté

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Babí léto už zbarvuje Krkonoše, v horách si teď užijete relax bez davů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.