Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Bývalou drůbežárnu v Doubí nahradil moderní závod na mikročipy

V Doubí na místě bývalé drůbežárny vznikl moderní průmyslový komplex společnosti UCT, která vyrábí zařízení potřebné pro výrobu čipů, mikročipů a také SIM karet. Do nového moderního závodu firma přesunula výrobu z dvou původních míst a plánuje i další rozvoj.

Nový areál přinese další pracovní místa a přispěje k rozvoji polovodičového průmyslu v kraji. V dnešní době patří výroba čipů k jednomu z nejsložitějších a nejvyspělejších výrobních procesů na světě.

Při slavnostním otevření nahlédli do nového komplexu zástupci města, náměstci primátora Jiří Šolc, Adam Lenert a Petr Židek. Montáž zde probíhá v extrémně čistém prostředí a zaměstnanci jsou oblečeni do speciálních kombinéz, aby se do výrobků nedostaly nečistoty.

Díky výstavbě nového komplexu se k nepoznání přeměnila budova bývalé drůbežárny. Proměnilo se i okolí Hellerovy ulice v Doubí. Město v rámci plánovací smlouvy vyjednalo se soukromým investorem vybudování veřejné komunikace včetně chodníku a veřejného osvětlení. Díky dohodě zde vznikne do budoucna například i nové stromořadí, cyklostezka a prodloužena bude linka MHD.

„Dlouhé roky tady byl opuštěný areál, slepé místo na ekonomické mapě města. To už je naštěstí pryč, je zde pulzující život a nová veřejná infrastruktura vybudovaná soukromým investorem výrazně zprůchodní území a zkrásní okolí tohoto dříve zpustlého brownfieldu,“ sdělil náměstek primátora pro technickou správu a informační technologie Jiří Šolc.


 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto město Liberec

Štítky Liberec, Doubí, mikročipy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Evžen Augusta

"Díky výstavbě nového komplexu se k nepoznání přeměnila budova bývalé drůbežárny. Proměnilo se i okolí Hellerovy ulice v Doubí. Město v rámci plánovací smlouvy vyjednalo se soukromým investorem vybudování veřejné komunikace včetně chodníku a veřejného osvětlení. Díky dohodě zde vznikne do budoucna například i nové stromořadí, cyklostezka a prodloužena bude linka MHD. "
Co se asi změní na cca 50m dlouhé komunikaci vozovce, která slouží k příjezdu pro několik málo obyvatel/majitelů pozemků a objektů. Proti zlepšení kvality povrchu vozovky nic nemám, ale chodník, veřejné osvětlení? Nové stromořadí, cyklostezka, linka MHD, to se asi myslí zcela jiná lokalita, ve zmiňované ulici která končí u soukromých pozemků a dále nevede je to dost nešťastné prohlášení.

Neděle, 24. září 2023, 07:57Odpovědět

Bývalou drůbežárnu v Doubí nahradil moderní závod na mikročipy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.