Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Policista z Hrádku nad Nisou pracoval i ve svém volnu. Zadržel muže, který měl zákaz řízení

Místo svého volna pracoval. Podpraporčík Kryštof Jiránek díky své osobní i místní znalosti zadržel muže, který měl přísný zákaz řízení. Celá situace se odehrála ve středu v Hrádku nad Nisou.

„Tento týden ve středu policisté z Obvodního oddělení v Hrádku nad Nisou ve zkráceném přípravném řízení sdělili čtyřicetiletému muži podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, kterého se dopustil týž den v Hrádku nad Nisou," sdělila tisková mluvčí policie Libereckého kraje Dagmar Sochorová.

Celý případ se odehrál dopoledne krátce před jedenáctou hodinou na parkovišti u prodejny Penny. Podpraporčík Kryštof Jiránek z Pohotovostního a eskortního oddělení Liberec si ve svém volnu všiml muže, o kterém věděl, že má zákaz řízení.

„Uvedený muž vyšel z obchodu, usedl za volant zaparkovaného vozidla Renault Megan Scenic a rozjel se z parkoviště do ulic města, kde následně v ulici Smetanova zastavil. Po celou dobu za ním podpraporčík Jiránek jel se svým vozidlem. Když podezřelý z renaultu vystoupil, policista k němu přistoupil a zřetelně mu služebním průkazem prokázal svoji příslušnost k Policii České republiky a vyzval ho o prokázání totožnosti," dodala mluvčí.

Policista mu sdělil, že je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Současně mu oznámil, aby setrval na místě do příjezdu policie. Muž však tuto výzvu neuposlechl, usedl do auta a ujel s otevřenými dveřmi.

„Podpraporčík Jiránek začal se svým vozem opět podezřelého pronásledovat. V této době byl již ve spojení s policejní hlídkou z Obvodního oddělení v Hrádku nad Nisou. Podezřelý ujížděl ulicí Smetanova až k místu, kde mu další jízdu znemožnily kovové zábrany, a zastavil na chodníku. Muž vyskočil z vozidla a začal utíkat směrem k lesoparku. Podpraporčík Jiránek vyběhl za ním a cestou se k němu přidal i jeho hrádecký kolega. Společně se jim v uvedeném lesoparku podařilo podezřelého, který opakovaně neuposlechl jejich výzvy k zastavení, zadržet," doplnila Sochorová.

Podezřelému muži hrozí nyní za spáchání trestného činu v případě odsouzení trest odnětí svobody až na dva roky.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Hrádek nad Nisou, policista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policista z Hrádku nad Nisou pracoval i ve svém volnu. Zadržel muže, který měl zákaz řízení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.