Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Stezku v Lidových sadech doplnila ohniště a čeká ji další vylepšení

Oblíbená stezky v Lidových sadech, která vede směrem od Divizny k Lesnímu koupališti a dál, prochází postupnou proměnou. V posledních týdnech se tam objevila například nová ohniště, zmizely lávky i rozpadající se přístřešek.

Postupně se snažíme stezku vylepšovat. Přístřešek se rozpadal a byl nebezpečný, tak jsme ho nechali odstranit. Odklidili jsme velké ohniště a stabilizovali ho betonem, nakoupili jsme i další litinová ohniště,“ popsal Jiří Janďourek (Starostové pro LK), náměstek libereckého primátora pro veřejný prostor.

Zmizely také lávky a nahradily je velké kameny. „Je to víc přírodní, zajímavější třeba pro děti,“ podotkl Janďourek. Vylepšení stezky a okolí tím zdaleka nekončí. Shnilý přístřešek by měl na jaře nahradit nový, u velkého ohniště se objeví stoly a lavice k posezení, k menším přibydou špalky na sezení nebo informační tabule. „Na jaře chceme také pokračovat na stezce v obnově původních laviček a vyspravit mlatové cesty, které utrpěly velkými dešti. Zkraje příštího roku také budeme řešit v rámci odpadového hospodářství a hnízdo na nádoby pro tříděný odpad u Diviziny, kde je neustálý nepořádek,“ přiblížil Janďourek.  

Sportu chtiví návštěvníci se mohou těšit také na venkovní posilovnu, která se objeví v prostorách u lávky.

Tématem je také zachování pořádku v lokalitě, což se příliš nedaří. „Chodí sem party a pálí ohně, nechávají za sebou dost odpadů, křičí, ruší všechny v okolí,“ popsala Dana Hábová, která bydlí nedaleko a na stezku chodí pravidelně se psem. Narážela tak zejména na dvě divoká ohniště v přední části stezky, která tam vůbec nemají být a odpadky se tu povalují celkem často. Řádění vandalů nevydržela také jedna z cedulí naučné stezky, která bude nahrazena novou.

Nepořádek tam byl vždycky a bohužel je to velký problém i s ohledem na to, že je tu velká koncentrace lidí. Byli bychom rádi, kdyby na to místo častěji zajížděla městská policie, což jsme s nimi i probírali,“ okomentoval situaci Janďourek.  

Líbí se vám vylepšení stezky v Lidových sadech?

Celkem hlasovalo257 čtenářů

Ohodnoť článek

Foto Blanka Freiwilligová

Štítky stezka, Lidové sady, úpravy, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dagmar Fejglová

Když se o vybavení nikdo nebude starat, dopadne to jako s lávkami a altánem - rozpadne se. Za velké peníze se vybuduje, ale následná péče žádná. Co se týká nepořádku, stačilo by umístit u ohnišť odpadkové koše a občas je vyvést multikárou (ale to jsou zase peníze navíc)

Středa, 27. září 2023, 12:41Odpovědět

Stezku v Lidových sadech doplnila ohniště a čeká ji další vylepšení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.