Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Skiareál v Rokytnici má nového vlastníka. Trigema chce v areálu investovat 1,3 miliardy

Novým vlastníkem skiareálu v krkonošské Rokytnici nad Jizerou se v pondělí stala oficiálně investiční a developerská společnost Trigema, vyplývá ze zápisu v obchodním rejstříku. Na definitivní uzavření obchodu dnes upozornily Hospodářské noviny (HN). Trigema odkoupila od TJ Spartaku Rokytnice stoprocentní podíl v akciové společnosti, která areál dosud vlastnila a provozovala. Cenu obchodu zúčastněné strany podle HN nekomentovaly, do rozvoje areálu v částech Horní Domky a Studenov chce Trigema investovat 1,3 miliardy korun.

„Koupě skiareálu Rokytnice nad Jizerou je příležitostí, která perfektně zapadá do naší vize dále rozvíjet jeden z našich investičních pilířů. Budování míst pro zážitky a trávení volného času se věnujeme déle než 15 let a být součástí jednoho z největších lyžařských center v Krkonoších bylo naší obrovskou motivací," uvedl v dnešní tiskové zprávě zaslané ČTK předseda představenstva Trigemy Marcel Soural. Pod Trigemu patří i střediska Monínec ve středních Čechách a Samoty v Železné Rudě na Šumavě.

Skiareál v Rokytnici s 20 kilometry sjezdovek, dvěma čtyřsedačkovými lanovkami a deseti vleky je pátý největší v zemi. Tělovýchovná jednota jeho prodej Trigemě odsouhlasila letos na jaře. Jedním z důvodů, proč její zástupci s prodejem souhlasili, byla snaha najít partnera schopného investovat do skiareálu. „Který by zvládnul posunout Rokytnici směrem, který bude konkurenceschopný ostatním zimním střediskům podobné velikosti," řekl již dříve předseda tělovýchovné jednoty Marek Nechanický.

Soural HN řekl, že v příštích letech tam chtějí investovat zhruba 1,3 miliardy korun. „Tato suma zahrnuje tři základní oblasti, které je zde třeba vyřešit. V první řadě vodu potřebnou pro zasněžování. A její zdroj tu citelně chybí. Chystáme se proto vybudovat rezervoár. Pak modernizovat zasněžovací systém. A v neposlední řadě zmodernizovat přepravní zařízení a vybudovat nové. V plánu máme například propojení Horních Domků se Studenovem novou lanovkou, to by měl být velký posun pro návštěvníky,“ uvedl Soural. Rychlost investic podle něj bude odvislá od schválení nového územního plánu.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ski Rokytnice

Štítky ČR, reality, rekreace, turistika, hory, Trigema, Rokytnice nad Jizerou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skiareál v Rokytnici má nového vlastníka. Trigema chce v areálu investovat 1,3 miliardy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.