Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Přivítejte podzim s vláčky nebo na dýňobraní. Poznejte i architekturu

Nadcházející víkend přinese řadu zajímavých akcí pro malé a velké. Můžete vyrazit do přírody, za hasiči nebo na dýňobraní.

Český svaz chovatelů Frýdlant a Višňová pořádá v sobotu 30. září Okresní výstavu králíků, holubů a drůbeže se speciální expozicí klubu chovatelů zakrslých králíků a klubovou výstavou zakrslých králíků a teddy beránků. Výstava je k vidění ve Frýdlantu na adrese Kodešova 14, začíná v 8 a končí v 17 hodin. Součástí bude mazlíčkárna s králíčky, bohatá tombola i prezentace frýdlantské zemědělské školy.

Regionální den železnice v Liberci můžete navštívit v sobotu 30. září od 10 do 15 hodin. Správa železnic předvede v areálu Hasičského záchranného sboru v Liberci historický požární vlak a výstavu hasičské techniky (přístup bude po chodníku před výpravní budovou směrem k tramvajové zastávce). Přístupové cesty k výstavě vozidel, modelovému kolejišti i do areálu HZS Správy železnic budou vyznačeny.

Regionální den železnice můžete slavit i s vlaky na nádraží v Liberci. K vidění bude výstava modelové železnice, výstava vozidel ČD a ČD Cargo, pojedou zvláštní vlaky a bude i výstava historických fotografií. Začátek je v 9 hodin, konec v 17 hodin.

V Chotyni můžete v sobotu 30. června navštívit Jablkobraní, které začíná u domu s pečovatelskou službou ve 14 hodin. Uvidíte výstavu ovoce a zeleniny i rozkvetlých jiřin, bude také doprovodný hudební program a tvořivé dílny.

Libverdské dýňobraní pořádají v sobotu 30. září od 13 hodin v Lázních Libverda. Akce se koná v bikecentru na parkovišti. Přijďte si vytvořit a vyzdobit svojí dýni. V pizzerii U Růženky můžete ochutnat dýňové menu po celý den. Čeká vás příjemná podzimní atmosféra.

Vydejte se po stopách českého stavitele a architekta Vladimíra Krýše, který působil právě zejména v Turnově a okolí. Prohlídky jsou naplánované na sobotu 30. září od 14 do 16 hodin. Cílem komentované prohlídky budou Krýšovy obřadní a církevní stavby - novostavba turnovského sboru Církve československé a márnice s obřadní síní na hřbitově u kostela Narození Panny Marie. Sraz pro účastníky je ve 14:00 hodin u Husova sboru v Koněvově ulici. Akce bude zakončena v Galerii Uličky řemesel na výstavě České ceny za architekturu.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přivítejte podzim s vláčky nebo na dýňobraní. Poznejte i architekturu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.