Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hasič a kynolog je hlavním hrdinou dokumentu, který vypráví o důvěře mezi člověkem a zvířetem

Řecký filmový štáb před pár dny natáčel v Libereckém kraji, konkrétně v hasičské zbrojnici v Tanvaldu. Devět let tam u Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje pracuje Václav Vančura jako strojník a kynolog a filmaři si ho vybrali mezi deseti lidmi na světě, jako hrdinu dokumentu o důvěře mezi člověkem a zvířetem.

Václava Vančuru si vytipovali podle článků na internetu, kde je oslovil svým vztahem k práci, ale i zvířatům, přírodě a rodině.

Chceme Vaška představit jako hasiče a kynologa, úspěšného sportovce a skvělého tátu,“ popisuje Charalampos Giannakakis, řecký novinář, který se natáčení ujal jako režisér. Na stanici v Tanvaldu vznikaly scény, které mají divákům přiblížit Václavův den ve službě, hasičské zázemí i některé kolegy. Tvůrce dokumentu byl nadšen tím, jaký systém u českých hasičů funguje: „Vše je tu perfektní a připravené. Vnímám řád a pořádek, v Řecku je to odlišné.“

Každým svým dílem chce Charalampos Giannakakis přimět lidi k zamyšlení a předat určitou zprávu. Pro natáčení si tanvaldský kynolog musel zvolit jediného ze svých psů, byla to tedy tak trošku Sophiina volba. „Chtěl jsem si vybrat Swix, ale věděl jsem, že při natáčení by to neustálé opakování scén začala sabotovat, a tak jsem zvolil Ori,“ vysvětluje Václav Vančura.

Zhruba dvacetiminutový dokument by měl být hotový v průběhu letošního prosince, ke zhlédnutí bude on-line na webu XTerra. „Původně jsem si myslel, že přijedou tři lidé, natočí nějaké krátké video a postupně se dozvídám, že jsem byl vybrán z deseti osob na světě,“ dodává kynolog. Podle tvůrců dokument aspiruje také na promítání nejen na řeckých, ale dokonce i na zahraničních filmových festivalech.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS LK

Štítky hasič, dokument, HZS LK, Tanvald, Jablonecko, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Strapina

Tohle jsou jednoduše frajeři,málokdo znás ví co všechno si ve službě musí zkusit!!!!!!!!

Sobota, 30. září 2023, 12:52Odpovědět

Hasič a kynolog je hlavním hrdinou dokumentu, který vypráví o důvěře mezi člověkem a zvířetem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.