Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

ANKETA: Dětská hřiště, mlžítka i gril. Lidé mohou hlasovat v participativním rozpočtu, kam půjde osm milionů

Necelá třicítka projektů se sešla v letošním ročníku participativního rozpočtu, který připravila liberecká radnice. Z osmadvaceti plánů jde především o dětská hřiště, lidé ve městě ale stojí i o parkování, mlžítka nebo veřejný gril. Který z projektů se líbí vám? Hlasovat můžete v článku.

„Pro letošní ročník se podařilo navýšit celkovou částku na tyto projekty na 8 milionů korun, což je o 3 miliony více než loni. Poprvé se soutěží ve třech kategoriích a hlasování se mohou účastnit obyvatelé města starší 15 let,“ říká náměstek primátora pro městské bydlení a místní Agendu 21 Jan Hruška (Piráti).

Do participativního rozpočtu se mohly přihlašovat projekty ve třech kategoriích podle rozsahu. V hlasování pak budou lidé nejvíce rozhodovat o dětských a sportovních hřištích, mlžítkách, veřejném grilu v Americké ulici nebo vybudování plovárny na Lesním koupališti, které v participativním rozpočtu soutěží opakovaně.

Jaký projekt participativního rozpočtu se vám nejvíce líbí?

Celkem hlasovalo214 čtenářů

Návrhů došlo celkem 40, soutěží jich ale 28. „Po dohodě s příslušnými odbory jsme vybrali ty, které se dostanou do hlasování. Svými hlasy nyní občané rozhodnou o tom, které projekty radnice následně zrealizuje,“ dodal Hruška.

Nevybrané projekty ale podle něj v koši neskončí. „Některé z nich můžeme realizovat i na základě diskuse v radě města a na zastupitelstvu města,“ uzavřel náměstek.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky liberec, radnice, participativní rozpočet, projekty, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Dětská hřiště, mlžítka i gril. Lidé mohou hlasovat v participativním rozpočtu, kam půjde osm milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.