Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Šampionát v agility zná první mistry světa. O dalších se rozhodne o víkendu

V plném proudu je v liberecké Home Credit aréně největší kynologická akce roku, Mistrovství světa v agility 2023. Závodníci z 43 zemí zde soutěží už od středy a rozdány jsou už i první mistrovské medaile. Největší napětí lze očekávat o víkendu, kdy se budou rozdávat další tituly světových šampionů. Nenechte si ujít tuto mimořádnou podívanou plnou adrenalinu i zábavy.

Liberecké mistrovství světa v agility pokračuje ze výborné atmosféře. Do Home Credit Arény se sjela nesmírně pestrá kolekce fanoušků agility z celého světa, kteří nadšeným potleskem fantastickým způsobem podporují všechny závodníky a jejich psy. O přestávkách, kdy probíhá přestavba parkuru, dokonce všichni společně tančí,“ popsala atmosféru mluvčí šampionátu Pavla Růžičková.

Už první den soutěží se podařilo české reprezentantce Anetě Obrusníkové prokázat skvělou formu a dokázala dosud nevídané, se svými třemi fenkami vybojovala stříbro v družstvech v kategorii jumping medium. První skončil tým z Německa. Šampióny v družstvech kategorie jumping small se rovněž stalo favorizované družstvo čtyř závodníků a fantastických šeltií z Německa. Všechny ale ještě čeká další soutěž v agility, která rozhodne o mistrech.

Druhý den šampionátu měla svou premiéru kategorie intermediate, pro „menší velké psy“, tedy psy s kohoutkovou výškou od 43 do 50 cm.

Vrcholem dne byla soutěž agility družstev kategorie small, neboť se zde rozhodovalo o prvních titulech světa. O mistrech světa rozhoduje součet výsledků z jumpingu a agility. Ve čtvrtek byli v Liberci vyhlášeni první letošní mistři světa, a to nebyl nikdo jiný než fenomenální německá výprava. Stříbrné medaile patří reprezentantům Belgie a bronzové si z Liberce odvezou Maďaři.

Program světového šampionátu v agility pokračuje až do neděle. Soutěže začínají po 7 hodině ranní a končí v sobotu ve 20 hodin a v neděli v 19 hodin.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Marek Beneš

Štítky agility, Mistrovství světa, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šampionát v agility zná první mistry světa. O dalších se rozhodne o víkendu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.