Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Legendární soutěž marmelád se blíží. Na přihlášení zbývá posledních pár dní

Už do jedenáctého ročníku letos vstoupila známá Jamparáda v Kunraticích na Frýdlantsku. Určená je milovníkům marmelád a džemů všeho druhu, kteří mohou do soutěže přihlásit své domácí výtvory. Na přihlášení zbývá posledních pár dní, neboť v neděli 15. října je uzávěrka příjmu soutěžních vzorků.

Kunratická jamparáda je největší soutěží svého druhu ve střední Evropě a každoročně sem posílají vzorky stovky lidí nejen z České republiky, ale i ze zahraničí. Šanci uspět se svojí sladkou dobrotou mají opravdu všichni, o čemž svědčí každoroční výsledky. V několika desítkách kategorií si ceny odnáší zkušení matadoři klání, ale i nováčci, ženy, muži i děti. Nejsilněji obsazené bývají obvykle tradiční kategorie marmelád jahodových či meruňkových, hruškových a švestkových, ale nechybí ani exotické kategorie. Tam všude můžete své marmelády hlásit.

Vítáme každého. Jako obvykle to mnozí nechávají na poslední chvíli, ale můžu slíbit, že i marmelády, které dorazí poštou ještě den po uzávěrce, přijmeme. Těšíme se na všechny,“ vyzývá soutěžící k hlášení svých dobrot starosta Kunratic Milan Götz.

Marmelády lze zaslat poštou na obecní úřad Kunraticích anebo přivézt osobně, podrobnosti najdete na webových stránkách Jamparády. 

Kunratická Jamparáda se vloni stala držitelkou rekordu jako největší marmeládová soutěž u nás. Pelhřimovská Agentura Dobrý den navíc obci udělila titul „Rekordman roku 2022“ v kategorii „Rekordy měst a obcí“. Do loňského ročníku se zapojilo 246 soutěžících z 94 obcí a měst České republiky, Slovenska, Polska, Ukrajiny a Španělska. Návštěvníci ochutnávali 693 marmelád, džemů a povidel z nichž pak porota vybírala soutěže.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Bíma

Štítky soutěž, marmelády, Jamparáda, Kunratice, Liberecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Legendární soutěž marmelád se blíží. Na přihlášení zbývá posledních pár dní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.