Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: Užijte si drakiády, slavnost dýní v Liberci i divadelní přehlídku v Hrádku

Nadcházející víkend 14. a 15. října přinese celou řadu akcí, kde si užijí malí i velcí návštěvníci. Největší z nich bude Víkend Křišťálového údolí, který se odehraje po celém kraji. K podzimu ale patří také drakiády, strašidelné pochody anebo slavnosti dýní.

Víkend Křišťálového údolí nabízí pestrý program, kdy se otevře přes šedesát sklářských, bižuterních a dalších provozů. Podrobný program najdete zde.

Na zámek do Horní Libchavy za strašidly můžete vyrazit v sobotu 14. října, která tu budou i v termínech 21. a 28. října, vždy v čase od 10 do 21 hodin. Přichystaní je stezka s úkoly pro nejmenší, pohádkové prohlídky zámku, pohádka strašidel pro nejmenší (11.00), akční show (14.00), strašidelné představení (17.00) a další program. Večerní strašení je od 18 hodin a připraveno bude děsivé sklepení, zámek osvětlený svíčkami i stezka odvahy.

Dlouhomostecká drakiáda začne v 15 hodin, v neděli 15. října na Javornickém kopci u kapličky. Přineste si svoje draky i buřty na následné opékání.

Pouštět draky můžete vyrazit také do Frýdlantu na Větrov, kde rovněž v neděli 15. října od 15 hodin pořádají Větrovskou drakiádu. Draci se budou pouštět i malovat, vyhodnocen pak bude i nejpovedenější dráček, který bude vyrobený doma. V případě nepřízně počasí se akce nekoná.

Tradiční pochod Velká a malá ťapka v podzimním lese pořádá DDM Větrník v Liberci v sobotu 14. října.  Start je průběžný od 9 do 11.30 hodin v parku před Větrníkem, startovné je 50 korun na osobu. Čeká vás cesta plná úkolů i podzimních zážitků, přichystané jsou dvě různě dlouhé trasy.

Hrádecký divadelní podzim je přehlídka amatérských divadelních souborů s dlouhou historií. Letošní 40. ročník se bude konat v KD Beseda a v Multifunkčním centru Brána Trojzemí v Hrádku nad Nisou ve dnech 13.–15. října. Slavnostní zahájení proběhne v pátek v 19 hodin. Přehlídku odstartuje hrádecký divadelní soubor Vojan premiérou svého představení, pro které si herci vybrali hru autora Jakuba Fabela s názvem Instalace. Sobotní program zahájí dopolední pohádka. Divadelní soubor Domu kultury Rumburk přiveze představení s názvem O Honzovi a víle Verunce. Odpoledne bude patřit známému titulu Saturnin v podání Divadelního souboru Klas z Klášterce nad Ohří.

Vstupné na celou přehlídku je 200 Kč. Vstupenka platí na všechna představení včetně koncertu. Rezervace a prodej v informačním centru v Hrádku nad Nisou nebo na evstupenka.cz. Vstupenky na dopolední dětské představení se budou prodávat přímo na místě za 50 Kč.

Dýňová neděle v Liberci bude 15. října na náměstí před libereckou radnicí, od 10 do 16 hodin. Návštěvníci si budou moci nakoupit dýně různých odrůd a tvarů, dát si něco na zub a nakoupit u řemeslných prodejců. Pro děti bude připravena Čarodějnická show a odpoledne vám k tanci a poslechu zahraje NS Duo. Tento rok se můžete těšit na více než 35 stánků s nabídkou farmářských produktů, dobrého jídla a pití a řemeslných produktů. Pro dospělé i děti bude připravena dýňová dílna, kde si budete moci vyrobit podzimní dekorace. O dílnu se již tradičně postará Motyčkovic klika, která pro návštěvníky také připraví tradiční výstavu vyřezaných dýní. V poledne pak proběhne vyhlášení soutěže o největší dýni, které se může zúčastnit každý, komu se letošní úroda odměnila obřím výpěstkem. Majitel nejtěžší dýně obdrží hodnotné ceny.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky víkend, tip, Liberecko, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÍKEND PODLE DRBNY: Užijte si drakiády, slavnost dýní v Liberci i divadelní přehlídku v Hrádku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.