Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Vrchlabí otevřelo nové muzeum za stovky milionů korun

Ve Vrchlabí mají nové Návštěvnické centrum za 340 milionů korun, vzniklo v areálu bývalého kláštera, ve čtvrtek se tu konal den otevřených dveří, oficiální otevření bude na začátku listopadu.

Otevření nového Návštěvnického centra KRNAP - Muzeum Krkonoš je třešničkou na dortu v roce, kdy se tady konají oslavy šedesátého výročí založení Krkonošského národního parku. Skrz nové expozice vtáhne centrum návštěvníka do světa našich nejvyšších hor a odhalí mu tak skrytá tajemství krkonošské přírody. Cílem je poskytnout návštěvníkům informace ve srozumitelné a atraktivní formě.

Stavební úpravy a kompletní změna expozice oživily prostor bývalého augustiniánského kláštera. Nově jsou tady tři tisíce metrů čtverečních výstavních ploch. Správa KRNAP v novém Návštěvnickém centru Krkonošského národního parku vytvořila expozici dokumentující příběh Krkonoš, a to jak s ohledem na jedinečnou přírodu, tak ve vztahu k soužití přírody a člověka. Poutavou formou se za využití klasických i interaktivních prvků představí návštěvníkům příběh krkonošské přírody a příběh lidí usazených v horách.

Vstupenka do Návštěvnického centra tojí dvě stovky a platí dva dny. Ptevřemp je denně kromě pondělí od deváti do sedmnácti hodin. Poslední vstup je naplánován na šestnáctou hodinu. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KRNAP

Štítky Vrchlabí, KRNAP, návštěvnické centrum, otevření, kultura, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vrchlabí otevřelo nové muzeum za stovky milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.