Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Atletický stadion v Liberci čeká rekonstrukce za 44 milionů. Dostane nový povrch i zázemí

Liberec připravuje rekonstrukci atletického stadionu. Ta by měla vyjít na necelých 44 milionů a součástí je výměna povrchu, rekonstrukce ochozů i fotbalového hřiště a také přístavbu stadionu. Záměr musí schválit zastupitelé, poté by město začalo pracovat na získání dotace z Národní sportovní agentury (NSA).

„Naskytla se možnost z NSA, kde je otevřený dotační program, kde si chceme sáhnout na dotaci,“ potvrdil náměstek primátora Petr Židek (ODS). Město by rádo z dotace pokrylo 70 procent nákladů, z vlastní pokladny by pak přidalo maximálně 15 milionů.

Samotná rekonstrukce zahrnuje kompletní výměnu povrchu atletické dráhy, rekonstrukci a úpravu sektorů, rekonstrukci fotbalového hřiště, včetně zavlažování, rekonstrukci a přístavbu zázemí atletického stadionu, včetně přípojek.

„Atletický ovál je ve velmi špatném stavu a možnost využití dotačních prostředků může jen urychlit tuto plánovanou rekonstrukci. Doufám, že se podaří s podanou žádostí uspět, i když žádostí bude jistě více, než je poskytovaných prostředků z rozpočtu NSA,“ dodal náměstek.

Město ale podle něj musí počítat i s variantou, že peníze z NSA nezíská. „Když prostředky nedostaneme, budeme muset hledat náhradní řešení, například rozdělení opravy do více let. Všichni si ale uvědomujeme, že atletický stadion je za hranicí životnosti a musíme ho dát dohromady,“ uzavřel.

Záměr rekonstrukce atletického stadionu na svém posledním jednání schválila rada města, nyní ho ještě musí potvrdit zastupitelstvo.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky liberec, stadion, atletika, rekonstrukce, nsa, peníze, dotace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Atletický stadion v Liberci čeká rekonstrukce za 44 milionů. Dostane nový povrch i zázemí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.