Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Semily chystají obnovu atletického stadionu za 86 milionů, žádají dotaci

V Semilech připravují rekonstrukci atletického stadionu, projektanti náklady odhadli na 86 milionů korun. Město už má stavební povolení, hledá pro stavbu dodavatele a zároveň se rozhodlo znovu žádat o dotaci z Národní sportovní agentury. Dotaci na rekonstrukci stadionu žádalo podle místostarosty Tomáše Sábla (Volba pro Semily) město už v loňské výzvě Národní sportovní agentury, ale neúspěšně.

Projekt počítá s rekonstrukcí atletického oválu včetně kruhových výsečí a s částečným zredukováním fotbalového hřiště. K zemi půjde podle zadání tribuna podél oválu s výjimkou zastřešené tribuny na východní straně stadionu, která dostane novou střechu. Opravit chce město kanalizační stoku, staré oplocení by mělo nahradit nové. V areálu přibude hasičská tréninková věž pro hasičský sport, projekt počítá s novými zpevněnými plochami, dobudováním schodišť, opěrných zdí a tribunových stupňů v areálu.

Zatímco v loňské výzvě mohlo město podle Sábla získat na projekt až 50 milionů korun, v té současné to bude jen 30 milionů, což bude znamenat, že zátěž pro městský rozpočet bude vyšší. Žádost musí město podat do konce října, rozdělovat se bude agentura 610 milionů korun. Po zkušenostech z loňského roku se radnice rozhodla vypsat soutěž na dodavatele, podle místostarosty věří, že by tím mohla zvýšit šance na získání dotace.

Projekt patří za poslední roky k největším investičním akcím v Semilech, dražší byla jen stavba nové mateřské školy Pod Vartou, která přišla na více než 100 milionů korun. Pokud město se žádostí o dotaci na atletický stadion uspěje, stavět by se mělo začít v příštím roce a hotovo musí být nejpozději v roce 2025. „Pokud bychom tu dotaci nezískali, tak se pak budeme v zastupitelstvu rozhodovat o tom, zda to financovat z vlastních prostředků, případně zda požádat o nějakou dotaci Liberecký kraj," dodal Sábl.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Sportovní centrum Semily

Štítky semily, stadion, rekonstrukce, dotace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Semily chystají obnovu atletického stadionu za 86 milionů, žádají dotaci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.