Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Metrostav DIZ je úspěšným dodavatelem staveb

PR článek

Zastoupení společnosti Metrostav DIZ se v Libereckém kraji zaměřuje na pozemní a průmyslovou výstavbu, inženýrské sítě, rekonstrukce historických budov i občanských staveb, jako jsou nemocnice a školy. Aktivně se zapojuje do života v regionu, pracuje se studenty středních a vysokých škol. „Metrostav DIZ si v našem regionu upevnil pozici spolehlivé firmy,“ říká liberecký rodák Jan Syrůček, regionální ředitel firmy.

Jak se daří firmě v Liberci?
Máme slušnou produktivitu, na tyto objemy zakázek zaměstnáváme zhruba 50 pracovníků. Oproti roku 2016 máme tržby takřka čtyřnásobné.

Co se skrývá za tímto úspěchem?
Zejména jde o to, že kolektiv se ustálil. Není taková fluktuace jako na začátku mého působení, podařilo se mi také přivést nové kolegy do významných pozic v týmu. Vedle toho se dlouhodobě snažím v regionu obchodně pracovat a myslím, že se to v posledním období daří.

V jakých oblastech stavebnictví Metrostav DIZ v kraji působí? Jaké významné projekty jste zrealizovali?
Věnujeme se ve větší míře pozemním stavbám, ale slibně se vyvíjí i naše středisko infrastruktury, které se zaměřuje na liniové stavby, inženýrské sítě a menší dopravní stavby. Jsem rád, že v libereckém kraji realizujeme opravdu významné stavby. Jako příklad mohu uvést rekonstrukci Liebiegova paláce v Liberci nebo Aquapark Vejsplachy ve Vrchlabí.

Nejdůležitější stavbou, kterou nyní uskutečňujeme ve sdružení pro Liberecký Kraj, je stavba Centra urgentní medicíny Krajské nemocnice Liberec. Jde o nejvýznamnější stavbu za poslední období. Mezi našimi dalšími v současnosti probíhajícími stavbami bych chtěl zmínit i Koupaliště Dubice v České Lípě, rekonstrukci budovy URAN v Liberci, rekonstrukci tramvajových tratí Liberec – Jablonec a v neposlední řadě Parkovací dům v Liberci.

Stavebnictví za sebou nemá jednoduché období. Jak jste se s tím vyrovnali?
Podařilo se nám překonat období výkyvů na stavebním trhu vyvolané vnějšími vlivy. Mám na mysli hlavně skokový nárůst cen materiálů v době Covidu a pak i nedostatek pracovníků, jež vyvolala válka na Ukrajině. Důležité je pro nás i to, že máme v rámci zastoupení silné vlastní středisko infrastruktury a inženýrských sítí. Rovněž si myslím, že jsme v regionu zapracovali na upevnění značky Metrostav DIZ. Dodáváme profesionálně odvedenou práci. Cením si toho, že s většinou investorů máme dobré vztahy. Vždy mě těší, když se na konci stavby potkám s jejich zástupci a vidím, že jsou spokojeni.  

Správná firma žije s regionem, kde působí. Je tomu tak i ve vašem případě?
V regionu podporujeme sport, kulturu i vzdělávání. Jsme partnery českolipského Zpívání z balkonu, podporujeme zde i City Cross Run, v Liberci Bílé Tygry v hokeji a v neposlední řadě spolupracujeme s vybranými středními školami. Je pro nás důležité být v kontaktu s budoucími stavbaři, protože jako zaměstnavatel jim můžeme nabídnout zázemí stavební mateřské společnosti s dlouholetou historií, možnost pracovat na zajímavých a prestižních projektech, šanci vyjet pracovat na stavby v zahraničí. Studenti a žáci k nám mohou přijít na stáže, brigády nebo exkurze. Mohou si „osahat“ Metrostav zblízka ještě během školy.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Metrostav DIZ

Štítky Metrostav DIZ, metrostav, stavebnictví, liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tak tahle drzost je do nebe volající. Státem i soudně trestaný Metrostav (na několik let), který posral Uran, dojebal Rychtářskou, rejžuje od radnice a Kraje prakticky na KAŽDÉ zakázce přes dcerku DIZ (znovu Uran, Pastýřská, nemocnice, parkoviště Kraje) a další spřátelené firmy, má ještě tu drzost si sem prostřednictvím vypráskané Drbny dát PR společenský článek :-) Drbno, ty neděláš novinářskou práci, ty seš SVINĚ.

Pondělí, 30. října 2023, 20:43Odpovědět

Metrostav DIZ je úspěšným dodavatelem staveb  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.