Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Další ročník Festivalu svobody se blíží. Výročí 17. listopadu si připomeneme také v Liberci

Festival svobody připomínající výročí 17. listopadu se blíží. Akce sdružuje pořadatele občanských vzpomínkových akcí v Praze, Brně a dalších měst a obcí po celé ČR včetně Liberce. Na letošní 34. výročí sametové revoluce se mohou lidé těšit na bohatý program plný kulturních i intelektuálních a vzpomínkových zážitků.

Festival svobody je nadstranické občanské sdružení, které spojuje a podporuje organizátory připomínkových a kulturních akcí pořádaných k uctění a posilování odkazu 17. listopadu.

„Vedle nespočtu organizátorů z krajských i menších měst a obcí jsou ve Festivalu svobody ty největší a nejznámější vzpomínkové akce, mezi které patří uctění památky 17. listopadu na Albertově, udělování Cen Paměti národa, Koncert pro budoucnost na pražském Václavském náměstí, Korzo národní v centru Prahy či Brněnský sedmnáctý,“ popisuje tiskový mluvčí festivalu Marek Cieslar.

Festival svobody v regionech

„Hlavně lidem z krajských měst a regionů Festival svobody připomíná, že je stále možné se se svou aktivitou do programu zapojit prostřednictvím webového formuláře a nechat se od Festivalu svobody podpořit při pořádání své akce,“ doplňuje Cieslar.

Letošní ročník Festivalu svobody bude opět v desítkách měst a obcí po celé ČR, a to nejen 17. listopadu. V Liberci budou oslavy studentstva, v klatovském kulturním středisku zazní Modlitba pro Martu, v Teplicích nad Metují bude charitativní festival na podporu dětí z dětských domovů Webrovkafest na Klučance.

V Knihovně Třinec se letošní festival uskuteční 24. a 25. listopadu. Přivítá podcast Přepište dějiny, hosty, mezi nimiž nebude chybět Tomáš Etzler, Josef Holý, Otakar Foltýn, Jan Kysela a Jan Beneš a další. Program festivalu se postupně aktualizuje na interaktivní mapě na webu Festivalu svobody.

Zapojení se prostřednicvtím webového formuláře

„Festival svobody je otevřenou platformou, do které je stále možné se se svou aktivitou zapojit, a to prostřednictvím webového formuláře. Festival svobody nabízí podporu v tvorbě doprovodného programu (výstavy, licence apod.), pomoc s propagací či grafickými pracemi a v neposlední řadě v případě zájmu i s hledáním a získáváním kontaktů na zajímavé speakery, osobnosti pro danou akci,“ dodává mluvčí festivalu.

O festivalu

Festival svobody v roce 2016 založili organizátoři pražských akcí. Ve stejném roce festival oslovili i další města. V roce 2019 se do programu Festivalu svobody zapojilo třiapadesát měst včetně Prahy, ve kterých se uskutečnilo přibližně 400 programových bodů. Od roku 2023 je Festival svobody oficiálně zapsaný v rejstříku právnických osob jako zapsaný spolek.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Festival svobody

Štítky Festival svobody, 17. listopad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další ročník Festivalu svobody se blíží. Výročí 17. listopadu si připomeneme také v Liberci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.