Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Lidé mohou s projektanty diskutovat o budoucnosti Krásné Studánky

Pobavit se o budoucí podobě Krásné Studánky mohou přijít zájemci v úterý 31. října od 18 hodin do hospody Na Hřišti. Diskutovat tam s občany budou zástupci ateliéru tečka i zástupci města.

Ateliér tečka má za úkol zpracování návrhu územní studie rozvoje Krásné Studánky. Konkrétně by se mělo proměnit území mezi silnicí I/13, rybníkem Kačák a kruhovým objezdem u Mníšku. Následně by zde mohlo vzniknout bydlení pro zhruba tisíc lidí.

Jedná se o jednu z nejvýznamnějších územních studií, která řeší rozsáhlé území katastru Krásné Studánky. Územní studie navrhne podrobnější regulaci celého území a navrhne etapizaci území,“ řekl již dříve náměstek primátora pro územní plánování a majetkoprávní záležitosti Adam Lenert (ANO).

Vytvoření územní studie pro Krásnou Studánku navazuje na nový územní plán. Do šesti let chce mít město zpracované studie pro 75 lokalit, kdy ta týkající se Krásné Studánky patří mezi ty největší.

Úterní diskuzi mimo jiné doplní i historické okénko, kdy se přítomní dozvědí i zajímavosti o historickém vývoji této oblasti.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky budoucnost, území, Krásná Studánka, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé mohou s projektanty diskutovat o budoucnosti Krásné Studánky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.