Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Do Městského plaveckého bazénu v Jablonci nad Nisou zavítalo v loňském roce 83 tisíc návštěvníků

PR článek

Letošní odhadované číslo tento počet ještě převýší, navíc lze vyšší zájem o zdejší bazén předpokládat i v příštím roce, kdy se plánuje uzavření a demolice bazénu v Liberci. „Tamní zastupitelstvo rozhodlo, že v roce 2024 bude zahájena rekonstrukce plaveckého bazénu v Liberci. Ten podle našich informací loni využilo 450 tisíc návštěvníků. Předpokládáme, že minimálně deset procent z nich využije služby našeho bazénu,“ míní Štěpán Matek, jednatel společnosti Sport Jablonec, s. r. o., která bazén spravuje.

Vlak se podle Matka rozjel a Jablonec musí být na tuto skutečnost připraven. „Liberečané nemají moc možností, kam budou v době rekonstrukce bazénu chodit plavat. Samozřejmě mohou využít plavecké bazény v rámci kraje např. v Česká Lípě či Jilemnici, ale vzhledem k poloze a vzdálenosti odhadujeme, že 10 % z libereckých návštěvníků přijede k nám do Jablonce,“ uvažuje Matek.

Jablonecký bazén bude z hlediska dostupnosti logickou volbou, a proto se v Jablonci na zvýšený zájem připravují. „Očekávám rapidní zvýšení návštěvnosti, a to až na 120 tisíc návštěvníků za rok. Tato čísla se souhrnně týkají rekreačních i sportovních plavců. Náš bazén je starý 40 let a z hlediska kapacity máme významná omezení z hlediska požární bezpečnosti. Maximální kapacita je 300 lidí v jeden čas. Nově vzniklou situaci vnímáme jako výzvu a jsme si vědomi složitostí, které mohou nastat. Na druhou stranu to vnímáme jako příležitost. Do konce roku zrealizujeme nutná opatření a připravíme se na zvýšenou návštěvnost. Víme, jak zefektivnit nabízené služby, abychom plynuleji obsloužili více zákazníků, aniž bychom zasahovali do úrovně služeb,“ tvrdí Matek a vyjmenovává opatření, která chystají. 

„Pořídili jsme třetí pokladní terminál, jenž bude sloužit pouze pro odbavení zákazníků při výstupu, tedy k navrácení čipů. Tím urychlíme systém vrácení a opětovného zapůjčení čipu, a to i při vyčerpání maximální kapacity, aby čekající zákazník mohl co nejdříve do prostor bazénu. Dále připravujeme rozšíření služby pro stálé zákazníky, a to formou čipových permanentek. Ty budou sloužit pro vstup a pro blokaci skříňky, aniž by jejich majitelé museli využít recepci. Nový odbavovací systém bude schopen pružně reagovat a blokovat v každém čase určitý počet skříní pro držitele permanentek. Stálí zákazníci budou moci mimo jiné využít i speciální časy, které pro ně budou výhradně určeny,“ vysvětluje Štěpán Matek a dodává, že třetím a nejzásadnějším opatřením je upgrade odbavovacího systému. Vylepšený odbavovací systém totiž umožní bezobslužné otvírání skříní. Po zakoupení vstupenky dostane návštěvník čip, který nebude spárován s číslem skřínky. Ovšem v šatně si pomocí čipového zařízení otevře skřínku. Tím, že tato služba bude on-line, dokáže systém v průběhu otevírací doby, vzhledem k rozdílné návštěvnosti, vyhodnotit blokace skříní pro stálé zákazníky.

Navíc bude provozní doba rozšířena na maximum. „Zachováme současnou dobu pro běžný provoz, ale rozšíříme čas pro možnosti komerčních pronájmů a permanentkářů. Tím částečně ulevíme současné otevírací době. Některé pronájmy budeme směřovat do nové doby a určité procento stávajících současných zákazníků budeme směřovat mimo standardní současnou otevírací dobu, což bereme jako benefit, proč se vyplatí celoroční vstupenku zakoupit. Tím v klasické otevírací době ulevíme návštěvnosti a budeme schopni zachovat činnost sportovních oddílů a plaveckých škol a zároveň uvolnit minimálně polovinu plaveckých drah pro veřejnost. To vše bude platit od začátku nového roku, kdy poběží zkušební provoz. Kulminace návštěvníků se čeká v době jarních prázdnin v období ledna až března. Navíc, abychom zvýšili rotaci návštěvníků, omezíme vstupné na hodinu, hodinu a půl nebo dvě hodiny a zkrátíme dobu na opuštění z 20 na 15 minut,“ objasňuje jednatel Sportu Jablonec, s.r.o., další chystaná opatření s tím, že se připravuje i nový web, aby mohli být  návštěvníci informováni o obsazenosti bazénu, plánuje se instalace nových bezpečnostních kamer pro plavčíky a výměna starých šatních skříní za nové.

„Co se týče sportovních oddílů, chceme v plném rozsahu zachovat dráhy pro stávající sportovní oddíly a najít cestu, aby v Jablonci mohly provozovat činnost i některé oddíly z Liberce. V součinnosti s libereckým magistrátem komunikujeme s tamějšími sportovními subjekty a nabídli jsme jim určitý počet drah v určitých časech tak, abychom neomezili činnost domácích oddílů, plaveckých škol a návštěvníků. Předběžná dohoda je zatím s oddíly plaveckým, ploutvového plavání a orientačního potápění či s Technickou univerzitou, Pedagogickou fakultou,“ dodává pro úplnost Štěpán Matek. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky bazén, jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Městského plaveckého bazénu v Jablonci nad Nisou zavítalo v loňském roce 83 tisíc návštěvníků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.