Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Malý výřez, velký rozdíl. Touch Card usnadňuje život nevidomým a slabozrakým

PR článek

I malý rozdíl může znamenat velkou změnu. Dvojnásob to potom platí u nové platební karty Mastercard Touch Card, která dokáže díky malému výřezu zásadním způsobem usnadnit každodenní situace desítkám tisíc nevidomých a slabozrakých lidí. Po hmatu totiž dokáží rozeznat nejen platební kartu od ostatních, ale i její typ.

Podle Českého statistického úřadu žije v Česku až čtvrt milionu lidí se zrakovým handicapem. Zhruba 14 tisíc z nich je zcela nebo téměř nevidomých. Při nakupování a placení se musí potýkat s obtížemi, které si běžní lidé ani neuvědomují. Kromě komplikovaného rozlišování jednotlivých bankovek při platbě v hotovosti, může být obtížné i rozpoznání platební karty mezi ostatními kartičkami v peněžence.

S řešením, které dává zrakově handicapovaným lidem při placení větší pocit jistoty a nezávislosti, přichází společnost Mastercard. Ta navrhla nový globální standard platebních karet Touch Card, díky kterému nyní rozeznáte svou platební kartu od jiných karet. Pouhým dotykem navíc dokážete poznat, jestli se jedná o debetní, kreditní nebo předplacenou kartu.

„Tato karta může být dobrou asistencí všem, kterým orientace v peněžence způsobuje stres. Inovace společnosti Mastercard vždy vychází ze snahy vytvářet svět pro všechny a poskytovat rovné příležitosti využívat možností digitálního světa,“ říká marketingová ředitelka společnosti Mastercard pro Českou republiku a Slovensko Pavla Císařová.

Malý výřez, velký rozdíl

Díky drobným výřezům na kratší straně nových platebních karet po hmatu snadno rozpoznáte jak typ karty, tak i její orientaci. Debetní karta je opatřena kulatým výřezem, kreditní karta širokým hranatým a předplacená trojúhelníkovým.

Nová karta Touch Card od Mastercard. Zdroj Mastercard

Jako první v Česku, ale i jako jedna z prvních zemí v Evropě, nabízí klientům debetní a kreditní karty s výřezem Komerční banka. „Zlepšování přístupnosti i pro klienty s různým handicapem je součástí naší dlouhodobé strategie, kterou letos uvádíme v život v rámci spouštění nové éry bankovnictví. Pro nevidomé nebo slabozraké jsme upravili naši novou aplikaci mobilního bankovnictví KB+ a vydávání platebních karet s výřezem Touch Card je dalším navazujícím krokem. Jsem ráda, že spolu s Mastercard udáváme krok inkluzivním inovacím v českém bankovnictví,“ říká členka představenstva a provozní ředitelka Komerční banky Jitka Haubová. S dalšími vydavateli karet Touch Card společnost Mastercard o spolupráci jedná.

Na novém designu karet spolupracoval Mastercard s Královským národním institutem nevidomých z Velké Británie, s Organizací služeb pro nevidomé a slabozraké VISIONS ze Spojených států, a také se společností IDEMIA, která vyvíjí i mobilní řidičské průkazy a biometrické platební karty.

Potvrzovací znělka nebo karta True Name

Jde o jeden z dalších kroků, kterými se Mastercard snaží ulehčit život lidem se zrakovým handicapem. Už několik let přidává do platebních terminálů v Česku potvrzovací znělku, díky které každý držitel karty Mastercard snadno pozná, že jeho platba byla úspěšně dokončena.

V minulosti také společnost na trh uvedla kartu True Name, která podporuje členy transgender a nebinárních komunit. „Závazkem společnosti Mastercard není jen bojovat s nerovností, ale především být zprostředkovatelem pozitivních změn,“ uvedla marketingová ředitelka společnosti Pavla Císařová.

Ohodnoť článek

Štítky Mastercard, Touch Card, novinka, platební karta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malý výřez, velký rozdíl. Touch Card usnadňuje život nevidomým a slabozrakým  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.