Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Křišťálové panenky místních sklářů můžete vydražit v aukci UNICEF

Trojici unikátních panenek z českého křišťálu vytvořili designéři a skláři společnosti Preciosa. Světlunka, Krystalka a Perlička putovaly do aukce UNICEF Adoptuj panenku, zachráníš dítě. Dražit se začalo 7. listopadu a dražba potrvá do 21. listopadu.

V Preciose, která se do aukce pro UNICEF zapojuje již od roku 2017, letos vznikla trojice křišťálových víl. Každá je originál, který byl vytvářen bez formy jako volná tvorba Lightkeepers. Všechny mají tělíčka vyrobená z ručně foukaného skla, každá z nich je navíc zdobená jinou technikou, která reprezentuje přístup ke sklu a jeho zpracování, a má jinou funkci. Preciosa Ornela vytvořila korálkovou vílu, Preciosa Components ozdobila svou vílu křišťálovými komponenty užívanými tradičně v módě a designu. Preciosa Lighting přistoupila k tvorbě své svítící víly podobně jako u svých nejkrásnějších svítidel, tedy foukáním a ručním taháním skla. 

Preciosa letos prostřednictvím trojice panenek vůbec poprvé představuje i tolik rozlišné přístupy k práci s křišťálem. „Jsem ráda, že se skupina Preciosa opět zapojila do projektu a vytvořila panenky pro charitativní aukci UNICEF. Spojili jsme své síly, protože věříme, že společně můžeme změnit životy dětí a rodin, kteří potřebují naši pomoc. Chceme přispět k budoucnosti, kde je místo pro radost, světlo a naději pro všechny,“ říká Lucie Karlová, generální ředitelka Preciosa Lighting. Komponenty českého křišťálu od společnosti Preciosa se během let objevily i na řadě panenek, které vytvořily špičky českého výtvarnictví.

Českému UNICEF se během více než 20 let fungování projektu Adoptuj panenku, zachráníš dítě povedlo vybrat přes 18 milionů korun a zachránit život více než 30 tisíc dětí.

Unikátní panenky z dílen Preciosa spojují český um, technologie i výjimečné dary naší přírody. A za každou z nich jsou děti, které díky Preciosa Group a úspěšným dražitelům dostanou šanci na zdravý a šťastný život. Je to pomoc, která má smysl,“ uvedla Pavla Gomba, výkonná ředitelka UNICEF ČR. 

Výtěžek z tradiční dražby panenek, jejíž finále se uskuteční 21. listopadu v Českém muzeu hudby v Praze, podpoří humanitární projekty UNICEF, které financují očkování dětí z krizových oblastí. Patronkou aukce, která bude už od 7. listopadu probíhat i online na aukceunicef.cz, bude Liběna Rochová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Preciosa

Štítky sklo, český křišťál, panenky, Preciosa, UNICEF, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Křišťálové panenky místních sklářů můžete vydražit v aukci UNICEF  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.