Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Lidé v Liberci si mohou koupit roční lítačku na splátky. Službu zajišťuje soukromá společnost

Koupit si roční kupon na MHD na splátky? Taková možnost v Liberci dosud nebyla. Lidé si mohli koupit jen lítačku za plnou cenu, nebo využít měsíční kupony. Jenže ty v součtu vychází výrazně dráž. Nyní ale na popud opozičního Liberce otevřeného lidem tato možnost funguje. Roční lítačku lze koupit přes web levnatramvajenka.cz.

Ve městě dojde od nového roku ke zdražení jednorázového jízdného – u papírové jízdenky na 34 korun a elektronické na 28 korun. A zdraží se i měsíční a roční kupony. Měsíční vyjde nově na 660 korun, tedy o 130 více a roční na 3990. Tam je zdražení o 340 korun. A to už pro část obyvatel může být velký zásah do rodinného rozpočtu.

Cena jízdného v MHD v Liberci nejspíš od příštího roku stoupne

Liberec nejspíš od příštího roku kvůli rostoucím nákladům zvýší ceny jízdného v MHD. Dražší budou jak jednorázové jízdenky, tak i předplatné kupony. Radní města zatím schválili záměr.

Proto opozice navrhovala, aby šel roční kupon koupit na splátky. To ale město odmítlo. „Vedení města prostě nechce, a tak si vymýšlí absurdní argumenty. Když to nešlo takto, kontaktovali jsme společnost levnatramvajenka.cz, která nákup roční tramvajenky na splátky nabízí v Praze. Tato společnost od listopadu zahájí svoje působení i v Liberci,“ řekl opoziční zastupitel a člen rady DPMLJ Josef Šedlbauer (Liberec otevřený lidem).

Celá služba funguje tak, že levnatramvajenka.cz místo dražších měsíčních, či čtvrtletních kuponů koupí výhodnější roční kupon a umožní jej lidem platit měsíčně. Proti ceně měsíčních i čtvrtletních kuponů tak lidé výrazně ušetří.

Pokud tedy budou měsíční kupony od ledna stát 660 korun, za rok to je 7920 korun. V případě levnetramvajenky.cz ale zaplatí měsíčně 399 korun a za rok 4788 korun. Soukromá společnost si tak sice za rok vezme osm stovek, přesto nákupem na splátky cestující ušetří přes tři tisíce.

Stejnou možnost nabízí společnost také v Praze a od listopadu funguje kromě Liberce i v sousedním Jablonci.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky mhd, liberec, lítačka, jízdné, splátky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé v Liberci si mohou koupit roční lítačku na splátky. Službu zajišťuje soukromá společnost  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.