Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Prodloužení výběrového řízení nakonec zřejmě prodlouží i provoz bazénu. Plavat se má minimálně v lednu

Liberecký plavecký bazén se měl původně uzavřít už od prvního ledna. Jenže výběrové řízení se protáhlo o dva měsíce, a tak se zdálo logické, že by se uzavřel později. Město o tom podle náměstka primátora Petra Židka (ODS) původně neuvažovalo, nakonec se ale zdá, že plavat se v bazénu bude ještě v lednu a zřejmě i v únoru.

Původní plán, tedy že se bazén uzavře v původním termínu, kritizovala opoziční zastupitelka Zuzana Kocumová (Liberec otevřený lidem). „Pokud se už vedení města rozhodlo bazén zbourat a postavit znovu, měla být snaha o maximální zkrácení doby, kdy bude Liberec bez bazénu. Hlavní sezóna je právě v zimních měsících. A představa, že bazén bude minimálně 2, ale spíš 4 měsíce jen prázdný stát, nic se zde nebude dít, a kluby, školy ani občané zde nebudou moci plavat, je dost smutná,“ uvedla.

Jenže město nejprve o prodloužení provozu bazénu neuvažovalo. Řekl to Židek na říjnovém zastupitelstvu právě na dotaz Kocumové. „Na harmonogramu se nic nemění a stejný jako byl před tím. Prvního ledna se bazén zavře, dojde k přesouvání materiálů a věcí. Budou se odvážet věci, které v uvozovkách nejsou přišroubované,“ řekl.

To se ale nakonec změnilo a město o prodloužení provozu jednat začalo. Podle Židka se ale musí vyřešit dodávky energie a také zaměstnanci. „Delší čas probíhají jednání s provozovatelem i dodavatelem energií. S ohledem na to, že bude nějaký režim do konce roku i ohledně dodávek energií nebo smluv se zaměstnanci do konce roku,“ řekl Židek.

Dodavatel energie podle něj už přislíbil, že to možné je. „Bude muset vytvořit smlouvu s provozovatelem a provozovatel musí ověřit, zda má personální kapacity pro provoz bazénu v plném, či omezeném režimu. Lidé budou mít prodlouženou smlouvu o dva měsíce,“ dodal.

Podle něj ale přesto bude radnice potřebovat přechodné období, kdy bude bazén zavřený, ale přestavba ještě nezačne. „Musíme mít přechodné období na technologické věci, které musíme udělat. Jde například o vypuštění vany, které musí být pozvolné, některé věci se musí také vystěhovat, abychom staveniště předali stavbě. Na to je potřeba zhruba měsíc,“ sdělil Židek.

Podle Židka se také připravuje projekt přestavby zásobování bazénu teplem z teplovodu na horkovod. „Všechny věci musí navazovat a musíme skloubit, děláme pro to maximum,“ uzavřel.

Rekonstrukce bazénu

Rekonstrukce městského bazénu začne zřejmě nejdřív na jaře příštího roku a potrvá dva roky. Po dobu modernizace bude plavecký stadion, který loni navštívilo přes 460 tisíc lidí, uzavřený. V krytém areálu z poloviny 80. let minulého století jsou tři bazény, tobogany, sauny, vířivky a další atrakce. Opravu sportoviště potřebuje - důležitá technologická zařízení dosluhují, střechou zatéká. Nevyhovující je i zasklení budovy, vana hlavního bazénu prosakuje. Změní se také vnitřní uspořádání stadionu. Nejvýraznější změnou bude to, že z něj zmizí samostatné šatny pro muže a ženy v přízemí, ale vznikne jedna velká bezbariérová šatna v suterénu objektu. Wellness bude na místě dnešních dámských šaten a fitness na nynějším místě pánských šaten. Na svém místě tak kromě bazénů zůstane jen restaurace. (ČTK)

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bazén Liberec

Štítky bazén, bazén liberec, liberec, rekonstrukce, plavání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Strapina

No jo,bahzén,tam se utopí peněz pane jo,protože naše ekonomika je neplavec!!!!!

Pátek, 10. listopadu 2023, 15:19Odpovědět

Prodloužení výběrového řízení nakonec zřejmě prodlouží i provoz bazénu. Plavat se má minimálně v lednu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.