Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Liberec na odstranění povodňových škod získal dotaci přes 37 milionů korun

Liberec získal na odstranění povodňových škod z července 2021 státní dotaci přes 37 milionů korun. Peníze chtělo město na 24 poškozených silnic, stezek či koryt potoků. Uspělo s 19 projekty s celkovými náklady 81 milionů korun, uvedl primátor města Jaroslav Zámečník (Starostové pro Liberecký kraj).

„Uspěli jsme například s obnovou stezky na Výšinu anebo třeba ulice Strážní, která vede od památníků v Ruprechticích směrem dolů. Nebo třeba s obnovou lesní cesty u Lesního koupaliště," dodal primátor.

Škody za desítky milionů korun způsobily v Liberci přívalové deště ze 17. července 2021. Zmírnit dopady na stotisícové město tehdy pomohla přehrada Harcov, když z ní odtékalo méně vody, než do ní přitékalo. Hladina se kvůli tomu zvedla o více než metr a půl a voda zaplavila i promenádní cestu kolem přehrady.

Opravy podpořené dotačním programem ministerstva pro místní rozvoj chce Liberec dělat zejména v příštím roce. Aktuálně hledá firmu, která za více než pět milionů korun opraví most v Kašparově ulici ve Vesci, který vede přes Doubský potok. „Je to most, který je v tak špatném stavu, že už jsme na něm dokonce museli omezit provoz," řekl náměstek primátora Jiří Šolc (ANO).

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky ČR, správa, záplavy, počasí, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec na odstranění povodňových škod získal dotaci přes 37 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.