Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Designéři a skláři stvořili unikátní svítidla z organického křišťálu inspirovaná vesmírem

Surový křišťál spojili s jemností a tajemstvím vesmíru a přetvořili jej v unikátní nová svítidla. Raw Crystal od Michaela Vasku a Andrease Kluga je novým konceptem tvořeným organickými komponenty, které jsou chráněny ochrannou známkou a jejichž výroba je patentovaná.

Společnost Preciosa Lighting z Kamenického Šenova, která patří ke světovým návrhářům a tvůrcům svítidel, představila nejnovější koncept z portfolia Signature Designs. Raw Crystal čerpá designovou inspiraci ze vzdálených odlesků kosmu a zhmotňuje zastavení času v prostoru. Koncept osvětlení Raw Crystal navrhli kreativní ředitelé Andreas Klug a Michael Vasku ve spolupráci s interními designéry Preciosa Lighting Petrem Kořínkem a Kristýnou Schlenkerovou.

Hlavním prvkem svítidel je unikátní patentovaný komponent Preciosa Raw Crystal, který svým vzhledem připomíná surový křišťál. Každý komponent je vyrobený v Šenově, v srdci Křišťálového údolí, a je originálem.

Při navrhování konceptu Raw Crystal jsme vycházeli z fascinujících fenoménů přítomných ve vesmíru,“ uvedl Michael Vasku, kreativní ředitel společnosti Preciosa Lighting a podotkl: „Surová podoba jemného českého křišťálu přináší nečekaně autentický vzhled, který připomíná vesmírné odlesky a hvězdnou záři.

Nový koncept Raw Crystal nabídne architektům a designérům čtyři velikosti křišťálových komponentů v různých barvách, které lze seskupit variabilně podle potřeb daného prostoru. Lze je využužít teda jak v menších prostorách pro vytvoření intimní atmosféry, tak i ve veřejných prostorách pro vytvoření impozantního osvětlení. 

Preciosa Signature Designs jsou ideálním řešením pro designéry nebo architekty, kteří hledají způsob, jak implementovat sofistikované osvětlení do různorodých prostorů,“ řekl Andres Klug, druhý z dua kreativních ředitelů společnosti Preciosa Lighting. „Naše designové koncepty jim nabízí nespočet možností přizpůsobení. Raw Crystal přináší do portfolia značky zcela jinou estetiku a originální vzhled.“

Aby se instalace staly zážitkem plným emocí, mohou si designéři vybrat i formu nasvícení.  K dispozici jsou různé varianty nasvícení křišťálových komponentů – vnější a vnitřní nebo s možností dynamických scén. Preciosa Lighting vyvinula světelný difuzér, který dokáže za pomoci LED technologie vyplnit každý komponent světlem. Díky tomu lze zvýraznit přirozený lesk křišťálu. 

Raw Crystal vyvolává emoce svým hřejivým světlem, organickým vzhledem a neodolatelnou silou. Tento designový koncept dodává prostoru novou jiskřivou dimenzi a vzbuzuje dojem harmonie a elegance,“ vysvětluje Klug.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Preciosa Lighting

Štítky sklo, design, svítidla, Preciosa Lighting, unikátní komponent, patent, Kamenický Šenov, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Designéři a skláři stvořili unikátní svítidla z organického křišťálu inspirovaná vesmírem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.