Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Liberec hostí malý festival autorských čtení, uslyšíte je ve Varšavě

Na dva dny se sjedou do Liberce osobnosti české literární scény, ale i místní tvůrci a jejich nadšení čtenáři. Setkají se na festivalu autorského čtení Literární pozdravy 2023. Festival se odehraje 24. a 25. listopadu v kině Varšava.

Festival každoročně představuje zajímavé místní tvůrce, včetně začínajících autorů, a významné osobnosti české literatury. 

Festival je dvoudenní, v pátek v 18 hodin se v kině Varšava představí studenti Eliška Kubečková a Tomáš Burak, poté bude číst liberecký autor Jan Vozka, tentokrát nejen svou poezii, ale i ukázky z nové prozaické sbírky. Nejznámějším jménem pátečního večera bude básník Petr Borkovec, autor desítky básnických sbírek, tří prozaických knih a mnoha překladů, převážně z ruské a německé poezie,“ zve za pořadatele Tomáš Minster.

Sobotní program začne rovněž v 18 hodin. Představí se studentky Linda Halalová a Valérie Suchánková, které kromě psaní spojují i další umělecké zájmy, jako například výtvarné či hudební. Pokračovat bude básník Libor Staněk, svou tvorbou umělec spíš konceptuální či postmoderní, mimo jiné ale také literární vědec se zaměřením na nejsoučasnější poezii.

Festival uzavře, patrně ukázkami ze svých románů, prozaik, novinář a scénárista Ondřej Štindl. Je autorem čtyř prozaických knih, tři dekády působí v prestižních denících a týdenících, za scénář k filmu Pouta získal cenu Českého lva a Cenu české filmové kritiky.  

Akci spolupořádá Sdružení rodičů, studentů a přátel školy při Gymnáziu F. X. Šaldy ve spolupráci s kinem Varšava a festivalem Den poezie. Partnerem akce je Podještědské knihkupectví.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky autorské čtení, festival, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec hostí malý festival autorských čtení, uslyšíte je ve Varšavě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.