Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Sportovní haly univerzity v Harcově už opět fungují. Rekonstrukce vyšla na 122 milionů

Technická univerzita v Liberci v úterý po necelých dvou letech slavnostně otevřela zrekonstruované sportovní haly v areálu v Harcově. Rekonstrukce vyšla na 122 milionů korun, a kromě dvou hal přibyla i nová tělocvična na bouldering. Rekonstrukce se ale týkala i kanalizace nebo vzduchotechniky. Univerzita získala na opravu dotaci celkem 77 milionů korun.

Celá budova je nově zateplená, má bezbariérový vchod, nové rozvody i palubovky a vyměněná je i horolezecká stěna. „Celý objekt prošel kompletní rekonstrukcí, má nové dispoziční řešení a všechny sítě. Rekonstrukce se zaměřila i na energetickou náročnost budovy, která teď má nový izolovaný plášť a úsporné programovatelné osvětlení. Nová je i vzduchotechnika s rekuperací tepla,“ uvedl kvestor TUL Vladimír Stach.

Haly jsou nyní bezbariérové, univerzita nechala zrekonstruovat i saunu, posilovnu a učebny. „Zcela nová je i kanalizace objektu včetně přípojky, která byla v havarijním stavu. Nové jsou i terénní úpravy okolí budovy a schodiště s chodníky podél budovy,“ dodal.

Haly byly postaveny v 80. letech a rekonstrukce tak byla v některých ohledech nevyhnutelná. Zavřené byly od loňského ledna, což přineslo komplikace nejen pro studenty, ale i pro řadu klubů, které haly využívají.

„Pravidelně se zde hrají soutěže ve futsalu, volejbalu, basketbalu, badmintonu a dalších sportech. Kromě toho jsme tu hostili různé jednorázové regionální, státní i mezinárodní soutěže, jako byly například Hry IX. letní olympiády dětí a mládeže 2019. A počítáme opět s pořádáním dalších významných sportovních akcí. Nově jsme převzali pořadatelskou štafetu Českých akademických her 2024, které se budou v červnu příštího roku z velké části odehrávat právě v nových halách,“ řekl vedoucí katedry tělesné výchovy a sportu Aleš Suchomel.

I podle něj teď má pro sport univerzita velmi dobré podmínky. „Jenom kousek od těchto hal přímo v areálu kolejí mají studentky a studenti k dispozici šest nedávno zrekonstruovaných sportovních tělocvičen s novým vybavením pro sebeobranu, crossfit a další moderní pohybové formy včetně závěsných systémů, zdravotní cvičení a psychomotoriku. Pár minut chůze od kolejí máme fotbalový stadion, u kterého jsme loni instalovali novou nafukovací halu pro tenis a další sporty. Zázemí pro sportovní a pohybové aktivity na TUL je nyní na špičkové úrovni,“ vypočítal rektor univerzity Miroslav Brzezina.

Ohodnoť článek

Foto Luboš Vrabec

Štítky tul, liberec, univerzita, sportovní haly, harcov, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sportovní haly univerzity v Harcově už opět fungují. Rekonstrukce vyšla na 122 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.