Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Zima se ukáže. Mráz i přes den, o víkendu bude sněžit

V nejbližších dnech se v Libereckém kraji ukáže zima. Už v noci na pátek se začne ochlazovat, přijde mráz a o víkendu také sníh. Chladno ale bude až do konce příštího pracovního týdne, kdy se podle předpovědi začne opět pomalu oteplovat.

V noci na pátek přejde přes Česko studená fronta. „Začne k nám proudit studený vzduch od severozápadu až severu,“ uvedl meteorolog Pavel Jůza. Postupně začnou srážky přecházet ve sněhové, změnu počasí navíc doprovodí i silný vítr s nárazy kolem 20 m/s.

V sobotu se teploty po celý den budou pohybovat kolem nuly. Objeví se sněhové přeháňky nebo sněžení. „Na horách ojedinělá tvorba sněhových jazyků. V noci na sobotu ojediněle tvorba náledí,“ dodal Jůza.

Neděle bude ještě chladnější. Teploty v noci klesnou až k minus 6 a přes den budou kolem minus dvou. Opět se bude objevovat sněžení nebo sněhové přeháňky.

Podobné počasí pak bude i na začátku příštího pracovního týdne. Ty noční budou klesat pod minus pět, denní se vyšplhají maximálně k nule. A i nadále se bude objevovat sněžení nebo sněhové přeháňky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky počasí, zima, ochlazení, čhmú

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zima se ukáže. Mráz i přes den, o víkendu bude sněžit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.