Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Liberec chce na bazén od státu 139 milionů korun. Sejdou se kvůli tomu zastupitelé

Liberec chce od Národní sportovní agentury (NSA) získat 139 milionů dotaci na opravu bazénu. Rada města také schválila závazek spolufinancování opravy ve výši 350 milionů. Tento záměr budou na mimořádném zasedání schvalovat liberečtí zastupitelé.

Právě závazek spolufinancování je pro případné schválení dotace od NSA důležitý. „Jde o to, že to je jeden z nutných podkladů, které musíme přiložit k žádosti a který má v rámci toho hodnocení důležitý význam," řekl náměstek primátora Petr Židek (ODS).

Termín na podání žádosti je do 30. listopadu. „Finalizujeme podklady pro podání žádosti o dotaci. Museli jsme se nejdříve přesvědčit, že opravdu splňujeme požadavky, a že jsme schopni připravit veškeré podklady tak, jak požaduje NSA. S ohledem na to, že se jedná o dotaci na sportovní infrastrukturu, tak jsme museli především rozdělit položkový rozpočet, abychom v žádosti nárokovali co nejvíce uznatelných nákladů,“ vysvětlil.

Celá rekonstrukce má vyjít na téměř 1,3 miliardy korun. Většinu chce město zaplatit z úvěru, který si chce vzít od banky. Liberecký kraj by měl přispět 150 milionů. Vedení města pak chce další peníze získat z dalších dotací. „Předpokládáme, že budeme žádat i směrem na SFŽP (Státní fond životního prostředí) a případně i v jiných dotačních titulech," dodal Židek.

Rekonstrukce plaveckého stadionu z poloviny 80. let minulého století potrvá dva roky. Město nyní v soutěži hledá firmu, která modernizaci provede. Termín pro podávání nabídek by měl vypršet 22. prosince. Po dobu modernizace bude plavecký areál, který loni navštívilo přes 460 tisíc lidí, uzavřený. Aktuálně podle Židka počítají s tím, že bazén zůstane v provozu příští rok maximálně do konce března. V krytém areálu z poloviny 80. let minulého století jsou tři bazény, tobogany, sauny, vířivky a další atrakce. Opravu sportoviště potřebuje - důležitá technologická zařízení dosluhují, střechou zatéká. Nevyhovující je i zasklení budovy, vana hlavního bazénu prosakuje. Bazén čeká i výrazná přestavba.

Hodnocení článku je 24 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky bazén, bazén liberec, liberec, rekonstrukce, plavání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Doufám, že je nedostanete. Mimochodem, idiote Zámečníku a analfabete Jaňdourku, už jsou peníze na přehradu? :-D Třeba když Půta nepřidá dalších sto milionů na parkoviště (stačí dvakrát posunout zastávku), ušetří další miliony na důchoďáku, a Šolc vrátí do kasy 15 milionů za Centrum Buriana, tak se peníze najdou :-D Sebranko zkurvená.

Sobota, 25. listopadu 2023, 15:45Odpovědět

Liberec chce na bazén od státu 139 milionů korun. Sejdou se kvůli tomu zastupitelé  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.