Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VZP varuje před podvodnými SMS zprávami. Lákají na výplatu peněz

Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) varuje veřejnost před vlnou podvodných zpráv. Ty se tváří jako oficiální výzva VZP, která nabádá své klienty ke kliknutí na přiložený odkaz. Většinou kvůli výplatě peněz.

„Někteří klienti VZP obdrželi na své mobilní telefony falešné SMS zprávy vyzývající k finanční transakci týkající se právě zdravotního pojištění u Všeobecné zdravotní pojišťovny,“ potvrdila Hradecké Drbně mluvčí pojišťovny Viktorie Plívová.

Ve většině případů se jednalo o výzvu ke kliknutí na odkaz za účelem vyplacení peněz. Jedna z těchto podvodných zpráv dorazila i do naší redakce. Stálo v ní: „Moje VZP: Pojistna platba ceka na pripsani na vas ucet. Ziskejte: https://odkaz“.

Pojišťovna upozorňuje své klienty, aby podvodné SMS zprávy ignorovali. „Pokud si klient nebude jist, zda mu přišla informace od VZP ČR, nebo falešná zpráva od podvodníků, může si pravost ověřit na infolince VZP,“ dodává mluvčí. Jasným vodítkem pro klienty může být také to, že v případě zpráv rozesílaných skutečně z VZP, je ve jménu odesílatele uvedeno: „VZP CR“ nebo „EKK“.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Roubíček

Štítky Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky, peníze, SMS, podvod, odkaz, ČR, VZP

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VZP varuje před podvodnými SMS zprávami. Lákají na výplatu peněz  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.