Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Cena vody v Libereckém kraji příští rok vzroste. Lidé za kubík zaplatí o 14 korun víc

Na mírné zdražení vody se musí připravit lidé v Libereckém kraji. Od 1. ledna 2024 bude 1000 litrů stát 142,34 koruny, dosud to bylo 128,11. Měsíčně si tak průměrná rodina nepřiplatí více než 150 korun.

Podle generálního ředitele Severočeské vodárenské společnosti (SVS) Bronislava Špičáka je v celkové ceně zahrnuto vodné i stočné. „V této ceně je obsaženo jednak přivedení pitné vody do domácností, provozoven, podniků, škol a podobně, ale také odvedení a vyčištění vody odpadní,“ vysvětlil.

Prostředky získané z vodného a stočného pak podle něj tvoří zdroje pro neustálou modernizaci vodohospodářské infrastruktury, která je v působnosti SVS na severu Čech největší v celé České republice. „To, že vám z kohoutku poteče čistá, zdravotně nezávadná pitná voda, je výsledkem složitého a nákladného technologického procesu," připomněl.

SVS pak dodává vodu 1,1 milionu lidí v Libereckém a Ústeckém kraji. Do obnovy a rekonstrukcí vodohospodářského majetku každý rok SVS investuje 2 miliardy korun. „Cílem je dlouhodobé udržení hladiny vodného a stočného na únosné úrovni pro všechny odběratele v Ústeckém i Libereckém kraji,“ doplnil mluvčí SVS Mario Böhme.

Hodnocení článku je 32 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky voda, cena, svs, kubík, vodné, stočné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Podepište petici Voda je život pravda o vodě, seznamte se s Holešovskou výzvou, přijďte ke všem volbám říct mafii a dost ! Na ČT 1 Reportéři ČT: Bitva o vodu. Rozsudek brněnského soudce se zdůvodněním že zem ovládá mafie (pořad před čtyřmi lety). Je nutné začít uklízet od obcí, starostů které lidé znají, mluvit spolu, všichni aktivisté, ekologové, Grety, vědci, sportovci, ženy, mladí, staří, rockeři vzpomenout na heslo Make Love not war ! Až vražedná lichvářská válečnická zbrojařská lupičská zlodějská překupnická pašeracká mafie přestane válčit a zbrojit, plýtvat životy, surovinami, energiemi, prací, znečišťování životního prostředí výrobou vražedného šrotu bude ekologie, peníze na život. O důvodech dnešního bendozmaru píšu v diskusích pod Komentáře, Glosy, nyní třeba o demonstraci v Praze, povolení Rondapu,... Citát mužika s pseudonymem rotschild1863:Ti kteří chápou systém budou tak zainteresováni na vlastním zisku nebo závislí na prospěchu který systém přináší že z jejich řad nikdy opozice nevzejde. Masa lidí neschopná to mentálně pochopit bude však své břímě nést bez reptání. Možná že ani nebude tušit že celý systém je nepřátelský jejich vlastním zájmům... až budeme kontrolovat vaše peníze tak si volte koho chcete...-euro, kryplměny, digitální peníze, konec hotovosti, bodování jako v Číně, autíčka na baterky, inflace, ceny všeho, třetinové mzdy,, vyvádějí stovky miliard, vše k Orwell1984.

Úterý, 28. listopadu 2023, 08:32Odpovědět

Cena vody v Libereckém kraji příští rok vzroste. Lidé za kubík zaplatí o 14 korun víc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.