Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Poslat dobro může každý. Zapojte se a podpořte liberecký hospic

Pošli dobro do hospice je název dobročinné sbírky, kterou spustil liberecký Hospic sv. Zdislavy. Lidé mohou libovolnou částkou přispět a darovat půlden, jeden den i celý týden hospicové péče lidem, kteří to potřebují.

Podpoří tak nejenom kamenný hospic, ale i domácí péči, kterou poskytuje lidem v jejich domovech. Na zaplacení poskytované péče totiž hospici chybí peníze, a tak touto cestou může pomoci každý. Každý den chybí na jednoho klienta částka 850 korun. Zbývajících 2 550 korun uhradí hospic z plateb pojišťoven, příspěvků na péči a dotací.

Pořádáme už třetí ročník této sbírky a každý rok se nám daří vybrat víc peněz. Použijeme je na zajištění domácí péče i na péči v hospici. Lidé u nás nejsou jako v nemocnici, ale jsou doma a je potřeba, aby se tak také cítili a na to je zapotřebí hodně ošetřovatelů a osobní péče,“ vysvětlila Helena Kuličová, z oddělení péče o dárce a komunikace Hospice sv. Zdislavy.

A co říkají samotní klienti? „Jsem momentálně hospitalizovaná v Hospici sv. Zdislavy. Je to zařízení, o kterém jsem před svou nemocí mnoho neslyšela. Věděla jsem, že je to zařízení pro těžce nemocné lidi. Jsem na samostatném pokoji s koupelnou a WC. Kdykoliv potřebuju mohu zavolat sestřičku, která mi ochotně se vším pomůže... Ale tím péče nekončí, mohu se nechat dovést na pravidelné kulturní pořady v čajovně nebo na zahradu...mohu si k obědu vybrat ze tří jídel, návštěvy mohou přijít kdykoliv. Zatím jsem zde měsíc, můj stav se rozhodně alespoň psychicky zlepšil. I když vím, jak moje nemoc jednou dopadne, pobytu v hospici nelituji,“ popisuje svůj dojem klientka.

Aby se tak mohl cítit každý, můžete se připojit k akci Pošli dobro do hospice kdokoli a poslat příspěvek jednorázový anebo přispívat měsíčními platbami. Předvánoční sbírka potrvá ještě čtyřicet dní.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky podpora, hospic, sbírka, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Až vražedná lichvářská válečnická zbrojařská lupičská zlodějská překupnická pašeracká mafie která vede svět od krizí ke krizím a od válek k válkám válečnickými trpaslíky, kudlankami, trubci, komedianty, lháři, podvodníky, falešnými studenty falešných bendapráv a škol prodavačů danuschetitulů, loutky, bílí koně, převlečení soudruzi soukmenovci kteří po rozvratu v roce 89 převlékli kabáty a uniformy, rozdělili Československo, zhasli a rozkradli viz seriál Devadesátky včetně dokumentu, přestanou válčit, zbrojit vyrábět vražedný šrot bude dost prostředků, na život a ekologii. Podepište petici Voda je život pravda o vodě, seznamte se s Holešovskou výzvou, přijďte ke všem volbám říct mafii a dost ! Více ve vláknech diskusí.

Sobota, 2. prosince 2023, 17:05Odpovědět

Poslat dobro může každý. Zapojte se a podpořte liberecký hospic  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.