Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 23. června 2024  |  Svátek má Zdeňka
Bez reklam

Soused na auta volá strážníky, lidé tak chtějí z Brněnské ulice jednosměrku. Radnice nechá vypracovat posudek

Další část Brněnské ulice na Keilově vrchu v Liberci by v budoucnu mohla být jednosměrná. Alespoň si to přejí tamní obyvatelé, kteří za zjednosměrnění sepsali petici, kterou předali radnici. V ulici totiž parkují auta, jenže tím nedodržují zákonem danou šířku pro průjezd vozidel. Situaci nyní vyhrotil jeden ze sousedů, který na zaparkovaná auta volá policii. Radnice tak nechá vypracovat expertní posudky.

„Komunikace ve chvíli, kdy jsou zde zaparkovaná vozidla, nesplňuje vyhláškou určenou šíři pro oboustranně průjezdnou komunikaci. Přičemž zde vozidla parkují 365 dní v roce již několik desítek let a situace je naprosto stejná i v ostatních ulicích na Keilově vrchu, protože jiná možnost parkování než na zdejších ulicích, zde není,“ zní v petici, kterou podepsaly tři desítky lidí.

Právě kvůli parkování se zjednosměrnění řeší. Nyní totiž v ulici zaparkovaná auta mohou být pokutovaná, protože nedodržují danou šířku pro průjezd vozidel. Dosud byla situace tolerována, to se ale změnilo. „V posledních týdnech zde roste pokutovost zaparkovaných vozidel, vlivem nenadálého a opakovaného udavačství jednoho ze sousedů, který tímto také zatěžuje místní městskou policii, která musí opakovaně tuto situaci řešit,“ uvádí se v petici.

Právě proto nyní místní obyvatelé o zjednosměrnění žádají. Město si chce nechat vypracovat odborné posudky. „V radě města jsme se shodli na vypracování odborného dopravního posouzení této lokality a projednaní požadavku s orgány státní správy a Policie ČR. Kdyby stanoviska dotčených orgánů byla kladná, lze k této úpravě značení přistoupit,“ řekl náměstek primátora pro technickou správu a informační technologie Jiří Šolc (ANO).

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky liberec, brněnská, strážníci, parkovaní, keilův vrch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lukáš Pokorný

No prvně je soused pěkný práskač, dobře, že alespoň vědí který to je:-) a za další by mě zajímalo, kolik ulic v celém Liberci tohle splňuje v místech kde všude se parkuje, myslím, že moc jich asi nenapocitame.

Čtvrtek, 30. listopadu 2023, 16:58Odpovědět

Jan Strapina

No jo kdo není bonzák není čech,že?!

Čtvrtek, 30. listopadu 2023, 16:25Odpovědět

Soused na auta volá strážníky, lidé tak chtějí z Brněnské ulice jednosměrku. Radnice nechá vypracovat posudek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.