Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 25. května 2024  |  Svátek má Viola
Bez reklam

Ceny pohonných hmot u čerpacích stanic v Libereckém kraji dál klesají

Ceny pohonných hmot u čerpacích stanic v Libereckém kraji dál klesají. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se aktuálně prodává v průměru za 37,16 Kč, před týdnem byl o 41 haléřů dražší. O 51 haléřů zlevnila nafta, za litr teď řidiči dají průměrně 37,34 Kč. Podle údajů společnosti CCS, která ceny sleduje, je benzin o 2,38 koruny na litru levnější než před rokem, za naftu tehdy motoristé platili o 3,66 Kč na litru víc.

Pohonné hmoty výrazně zdražily loni po 24. únoru s ruskou invazí na Ukrajinu. Cena nafty pak v kraji kulminovala 13. března loňského roku na průměrných 49,73 Kč, některé čerpací stanice v Liberci chtěly tehdy za litr nafty i přes 52 korun. Nejníž se cena nafty od té doby dostala na konci letošního května, kdy byl litr za 30,66 Kč. Benzin se prodával nejdráž začátkem loňského července, kdy byl v kraji litr v průměru za 47,95 koruny. Za posledních sedm měsíců byl benzin nejlevnější na konci května, to za litr řidiči platili 36,41 koruny.

Paliva v Česku zlevňují od začátku října, předtím zhruba čtyři měsíce zdražovala. Litr benzinu od minulého týdne zlevnil o 47 haléřů na průměrných 37,48 Kč. Za naftu teď řidiči dají průměrně 37,63 Kč, před týdnem byla o 57 haléřů dražší. Nejlevnější paliva natankují řidiči v Jihočeském kraji, kde je litr benzinu v průměru za 36,83 Kč. Naftu tam prodávají průměrně po 37,04 koruny. Nejdražší paliva mají pumpy v Praze. Litr benzinu přijde v hlavním městě průměrně na 39,29 Kč, nafta se tam tankuje po 39,32 koruny.

V Libereckém kraji jsou ceny paliv pod celostátním průměrem a patří k těm nižším. Méně platí za paliva jen motoristé v jižních Čechách, Ústeckém, Královéhradeckém, Pardubickém a Zlínském kraji, v Karlovarském mají levnější jen benzin, v Moravskoslezském zase naftu. Nejlevnější paliva v kraji prodávají na Českolipsku, benzin je u tamních čerpacích stanic v průměru za 36,79 Kč a nafta po 36,90 Kč. V ostatních okresech v kraji jsou ceny nad 37 korunami, nejvíc platí za pohonné hmoty motoristé na Semilsku, benzin i nafta jsou tam v průměru za 37,74 koruny.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky benzín, nafta, liberecký kraj, liberec, ccs

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ceny pohonných hmot u čerpacích stanic v Libereckém kraji dál klesají  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.