Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Adventní tramvaj vyjede do ulic Liberce. Přijďte si zazpívat koledy

Na první adventní neděli se do libereckého provozu vydá speciální adventní tramvaj. Svítící souprava vyjede ve 14:29 od Rybníčku a poté projede podle zvláštního jízdního řádu celý Liberec včetně Vratislavic. V obou vozech bude na zpívání koled hudební doprovod tvořený kytarami i harmonikáři.

O akci je každoročně velký zájem. „Vzhledem k velkému zájmu veřejnosti vypravujeme na první adventní neděli tramvajovou soupravu, tedy dva vozy,“ uvedla mluvčí dopravního podniku (DPMLJ) Martina Poršová.

Díky zrušení výluky se doprvnímu podniku podařilo upravit jízdní řád tramvaje a tak tak nakonec projede celé město. Speciálně nasvícené vozy vyjedou ve 14:29 z Rybníčku a bude jezdit podle zvláštního jízdního řádu. Vyrazí do Vratislavic a zpět do Dolního Hanychova, pak se již bude pohybovat mezi Dolním Hanychovem a Lidovými sady - se zastavením v každé zastávce.

„Na milé akci spolupracujeme s bývalými členy Severáčku, které v každém voze doplní kytaristé, harmonikáři a určitě i zpívající cestující,“ doplnila mluvčí. Před vstupem do tramvaje také lidé dostanou zpěvníčky s koledami. „Eliminujeme případné výmluvy, že někdo zapomněl text českých koled,“ usmívá se Poršová.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DPMLJ

Štítky advent, tramvaj, dpmlj, adventní tramvaj, koledy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Adventní tramvaj vyjede do ulic Liberce. Přijďte si zazpívat koledy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.