Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Adventní tramvaj projela zasněženým Libercem. Uvnitř lidé zpívali koledy

Na první adventní neděli si liberecký dopravní podnik přichystal milou akci. Do provozu totiž vyrazila speciálně vyzdobená adventní tramvaj, která projela celým městem včetně Vratislavic. Uvnitř pak lidé zpívali koledy za doprovodu kytar a harmonik.

Zpívání koled se konalo už poosmé, vánočně osvětlená tramvaj pak do provozu vyrazila potřetí. Ve vozech na cestující čekali bývalí členové sboru Severáček s kytarami a harmonikami, jízda tramvají se tak nesla ve vánočním duchu.

Do zpěvu se zapojili i cestující, kteří při vstupu do tramvaje dostali i zpěvníček koled. „Nemohli se tak vymlouvat, že si nepamatují text a nemohou zpívat,“ usmívala se mluvčí dopravního podniku Martina Poršová.

Speciální tramvaj vyjížděla z Rybníčku v půl třetí odpoledne a vydala se do Vratislavic a zpět, poté křižovala Liberec od Hanychova po Lidové sady. „Účastním se po několikáté, je to moc fajn akce, chodíme s naší partou, zazpíváme se a pak si ještě zajdeme na svařák k radnici,“ řekla Drbně například paní Marcela z Liberce.

Do tramvaje ale nastoupili i ti, kteří nevěděli, že jde o adventní akci. „Překvapilo mě to, ale mile, je to změna,“ sdělil Petr, který mířil domů do Vratislavic.

Osvětlená tramvaj pak bude po Liberci jezdit po celý advent.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky dopravní podnik, dpmlj, liberec, advent, koledy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Adventní tramvaj projela zasněženým Libercem. Uvnitř lidé zpívali koledy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.