Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Na Ještědu lyžovalo o víkendu 2300 lidí, většina středisek finišuje s přípravami na zahájení sezony

Úspěšný start nové sezony má za sebou lyžařské středisko Ještěd v Liberci. V sobotu využilo upravené sjezdovky 1000 hostů, v neděli jich bylo 1300. Víkendovou školičkou zahájili sezonu na Severáku. Běžkaři využili upravené trati v Jizerských horách.

„Přišlo více lidí, než jsme čekali, se startem letošní sezony jsme nadmíru spokojeni," řekl ředitel skiareálu Ještěd Radek Chalupa. Za jednodenní lyžování zaplatili lidé 390 korun. Od středy budou platit takzvané flexi ceny, se kterými se vyplatí kupovat skipas v co největším předstihu. Areál teď bude dva dny zavřený, lanovky se spustí zase ve středu při večerním lyžování.

Sezónu už o víkendu odstartovala ve Skiaréně Jizerky, kam patří Tanvaldský Špičák, Severák a Bedřichov. Na Severáku sezonu zahájili Víkendovou školičkou. Areály se jinak připravují na zahájení, na Severáku to má být o nadcházejícím víkendu, na Severáku o týden později.

V dalších střediscích v kraji se zatím vše připravuje na zahájení sezony. Největší středisko v kraji, krkonošská Rokytnice, také zasněžuje, na sjezdovkách leží 35 centimetrů přírodního sněhu. „Přípravy vrcholí a otevření areálu je za rohem," uvedl areál na sociálních sítích.

Upravené bílé stopy využili běžkaři. Desítky kilometrů tras protáhli v Jizerských horách. Stále ale platí omezení kvůli probíhající hospodářské činnosti Lesů ČR. „Prosíme lyžaře o umožnění hladkého průjezdu techniky a pracovní činnosti na těchto trasách: Vládní, kolem Černé Nisy, přítok, Olivetská hora, Uhlířská cesta: Gregorův kříž - Šámalova chata, okruh Smědava - Tišina - Nové Město pod Smrkem, chata Věčného mlčení," uvedla Jizerská o.p.s.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Skiareál Ještěd

Štítky ČR, rekreace, počasí, hory, Liberecký kraj, ještěd, severák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Ještědu lyžovalo o víkendu 2300 lidí, většina středisek finišuje s přípravami na zahájení sezony  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.