Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na Františkově už roky pomáhají lidem s Alzheimerovou nemocí

Dům seniorů na Františkově potvrdil, že jeho práce s nemocnými Alzheimerovou chorobou a jejich rodinami má smysl. Potřetí obhájil certifikát Vážka, který uděluje Česká Alzheimerovská společnost.

Certifikát získávají pouze ty organizace, které při auditu prokáží kvalitu péče o klienty s Alzheimerovou nemocí či jiným typem demence.

Velice děkuji všem zaměstnancům, kteří pečují o klienty a komunikují s jejich rodinnými příslušníky. Je to leckdy fyzicky, ale především psychicky náročná práce, a proto certifikát vnímám jako ocenění jejich práce a přístupu k lidem,“ okomentovala náměstkyně libereckého primátora pro sociální záležitosti Martina Teplá (ANO).

Dům seniorů Františkov získal certifikát poprvé v roce 2016, jako jediné zařízení v Libereckém kraji. Od podzimu téhož roku bylo v domově zřízeno kontaktní místo pro rodiny, postižené Alzheimerovou nemocí či jiným typem demence.

Certifiká je třeba každé dva roky znovu obhájit při kontrolním auditu. Naše organizace tímto auditem prošla již po třetí, a obhájila tak certifikát „Vážka“. Navíc se nám podařilo získat vyšší bodové ohodnocení než při auditu minulém. Díky patří všem zaměstnancům, kteří o naše klienty na „Vážkách“ pečují, kteří poskytují své služby a kteří s klienty i rodinami jednají. Toto ocenění patří především jim. Vážím si jejich náročné práce, kterou vykonávají s láskou a empatií, a které obětují kus svého srdce,“ uvedl k obhájení certifikátu ředitel Domu seniorů Františkov Jan Gabriel.

V centru mohou rodiny získat všechny potřebné informace týkající se péče, ale dozvědí se například i možnosti, kam by mohli svého nemocného člena rodiny umístit, když už se o něj nedokáží postarat.

V kontaktním centru si také mohou zdraví lidé otestovat, jak jsou na tom s pamětí, a zda projevy, jimiž trpí, nejsou počátečními příznaky demence.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dům seniorů Františkov

Štítky certifikát, Alzheimerova choroba, Dům seniorů Františkov, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozdávání medailí, plaket, odznaků zdatnosti :-D To zaměstnancům před Vánoci pomůže :-D PR

Pátek, 8. prosince 2023, 12:26Odpovědět

Na Františkově už roky pomáhají lidem s Alzheimerovou nemocí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.