Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V kalendáři na rok 2024 představí Liberecký kraj obnovené památky

Liberecký kraj si na příští rok připravil kalendář s památkami, do kterých kraj investoval. Kalendář bude poprvé přístupný i online, kde bude k dispozici grafická podoba jednotlivých listů i příběh, historie a současnost objektů.

„Liberecký kraj významně přispívá k obnovám památek na svém území. Prostřednictvím dotačního programu i individuálních dotací pomáhá vlastníkům památkově chráněných objektů nastartovat jejich rekonstrukce. Část těch, které se už podařilo realizovat, představujeme v kalendáři, netradičně v elektronické verzi doplněném mnoha informacemi,“ sdělila náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje Květa Vinklátová.

Kraj za posledních jedenáct let přispěl na obnovu kulturních památek v regionu prostřednictvím dotačního programu částkou přesahující 114 milionů korun. Liberecký kraj poskytl dotace celkem 590 projektům. V oblasti památkové péče bylo od roku 2016 individuálně podpořeno 68 objektů v celkové výši 54 milionů korun.

Kalendář evokuje historickou atmosféru památek pomocí černobílých obrázků, které připomínají dávné ilustrace. Soudobý pohled je pak zachycen v barevném provedení.

Kalendář na rok 2024 je ke stažení na webových stránkách https://kultura.kraj-lbc.cz/page412/kalendar-lk-2024.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký kraj, památky, kalendář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kalendáři na rok 2024 představí Liberecký kraj obnovené památky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.